Külföld

2011.03.09. 10:02

Szexbotrány: a sanhaji szirént saját férje buktatta le

Vizsgálat indult Dél-Koreában azzal a gyanúval, hogy a kelet-ázsiai ország sanghaji konzulátusának diplomatái hivatalos iratokat adtak át és könnyített vízumügyintézést ígértek egy kínai nőnek szexért cserébe - közölte szerdán a szöuli kormány.

MTI

A kínai "végzet asszonyát" - akit a dél-koreai újságok úgy emlegetnek, a "sanghaji szirén" -, saját (dél-koreai) férje buktatta le.
   
A hatóságok most azt vizsgálják, hogy bizalmasak voltak-e azok az iratok, amelyeket a 33 éves nő - több magas beosztású dél-koreai kormányzati tisztségviselő, köztük Ri Mjong Bak államfő mobiltelefonszámával együtt - megszerzett Dél-Korea sanghaji főkonzuljától és annak két kollégájától.
   
A három diplomata tagadja, hogy viszonyt folytatott volna a kínai nővel. A gyanú szerint megígérték a sanghaji szépségnek: közbenjárnak annak érdekében, hogy a szokásosnál egyszerűbben és gyorsabban jussanak dél-koreai vízumhoz azok a kínai állampolgárok, akiket a nő bemutatott nekik.
   
Az ügyben a dél-koreai külügyminisztérium és a miniszterelnöki hivatal is vizsgálatot indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!