Külföld

2011.02.08. 10:18

Tunéziában mozgósítják a tartalékosokat

Tunéziában mozgósítást rendelt el hétfőn a védelmi minisztérium, miközben nem szűnnek a hatalom átalakítását követelő tüntetések az észak-afrikai arab országban.

MTI

A kiadott rendelet értelmében azoknak a tartalékos katonáknak kell jelentkezniük, aki az elmúlt öv évben szereltek le, beleértve azokat a fiatalokat is, akik csak nemrég fejezték be a kötelező katonai szolgálatot. A bevonulást vasárnap kell megkezdeniük.
   
Tunéziában hétfőtől rendeletekkel kormányozhat az ideiglenes elnök. Az előző rendszer megdöntése után pár nappal helyreállni látszott a rend, de a múlt hét vége óta ismét fellángolt az erőszak, és kétségessé vált az ország stabilitása. A koalíciós kormány egyes tagjaiban felmerült a gyanú, hogy a régi rendszer emberei gerjesztik a káoszt a hatalom visszaszerzésének reményében.
   
A katonaság folyamatosan részt vesz a rend fenntartásában, és hétfőn a belügyminisztérium is figyelmeztette a rendőröket, hogy el kell látniuk a kötelességüket, és elbocsátják őket, ha igazolatlanul hiányoznak a munkából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!