Külföld

2011.01.09. 14:40

Szabadon engedték az Iránban kémkedéssel gyanúsított nőt

Az iráni határőrség szabadon engedte azt a napokban elfogott nőt, akit kémkedéssel gyanúsítottak - jelentette vasárnap az IRIB iráni állami televízió.

MTI

A 34 éves nőről Iránban egymásnak ellentmondó sajtóbeszámolók jelentek meg. Egyes értesülések szerint amerikai állampolgárságú volt, más információk szerint nem, de az amerikai hírszerzésnek dolgozott.

Az IRIB egy magas rangú iráni biztonsági illetékest idézve közölte: a nő ügye tisztázódott, és így szabadon távozhatott.
Az iráni határőrség parancsnokhelyettese a nap folyamán azt állította: a nő beismerte, hogy kémtevékenységet folytatott.  Ahmad Garavand tábornok szerint  iráni létesítményeket, határőrőrsöket, piacokat és embereket filmezett.

Az IRIB jelentése szerint azonban ez a gyanú nem bizonyult valósnak. Az örmény határon lévő Norduznál tartóztatták fel. Az értesülések szerint beutazó vízumért folyamodott, de nem kapta meg, és végül nem lépett iráni területre, hanem visszatért Örményországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!