Külföld

2011.01.07. 19:07

Rendőrökkel csaptak össze tüntetők több algériai városban

Több algériai városban kiújultak az összecsapások pénteken a rendfenntartó erők és a rossz életkörülmények, valamint a növekvő munkanélküliség miatt tiltakozó tüntetők között.

MTI

Hírügynökségi jelentések szerint összetűzések voltak a fővárosban, Algírban , továbbá az ország keleti részén fekvő Annabában, ahol a tüntetők kövekkel dobálták meg a  rendőröket.
   
A főváros Beluizdad nevű negyedében fiatalok csoportjai köveket és üvegpalackokat hajítottak a nagy számban kivezényelt és jól felfegyverzett rendőrök felé. A rendfenntartók vízágyúkkal és könnyfakasztó gránátokkal igyekeztek visszaverni a tüntetőket.
   
Annabában péntek délután kezdődtek az erőszakos cselekmények, amikor több száz fiatal kőzáport zúdított a kivezényelt rendőrökre. Az összecsapás később átterjedt  egy szomszédos településre, ahol a tüntetők barikádot emeltek egy egészségügyi központba vezető úton.
   
Egy hete fiatalok kisebb csoportjai szerveznek megmozdulásokat országszerte, hogy felhívják a figyelmet rossz életkörülményeikre, a növekvő élelmiszerárakra  és a munkanélküliségre.
  
 Algériában a fiatalok több mint húsz százaléka munkanélküli vagy hajléktalan. A 35,6 milliós lakosság 75 százaléka harminc év alatti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!