Külföld

2010.11.06. 09:29

Miskolci gyökerű Andy Harris, új amerikai képviselő

Miskolci gyökerekkel bír az Egyesült Államok kongresszusába bekerült egyetlen magyar származású képviselő, Andy Harris - írta az Észak-Magyarország szombaton.

MTI

Tom Lantos kaliforniai képviselő 2008-ban bekövetkezett halála óta nem volt magyar származású politikus a Capitoliumban, most Andy Harris személyében ismét van - emlékeztet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilap, amely olvasói segítségével lelte fel Gál Esztert, aki unokatestvére az amerikai képviselőnek, s a család utolsó miskolci leszármazottja.
   
A nyugdíjas biológia-kémia szakos tanár a lapnak nyilatkozva elmondta: édesanyjának volt testvére az amerikai képviselő apja, aki a hírekkel ellentétben nem altató-, hanem fogorvosként dolgozott, és 1949-ben vagy 50-ben ment külföldre, először Bécsbe, később Amerikába.
   
Andy Harris már ott született, és mivel anyja lengyel-ukrán származású volt, a magyar nyelvet nem beszéli a képviselő - olvasható az Észak-Magyarországban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!