Külföld

2010.08.19. 17:22

Több tucatnyi roma érkezett meg Franciaországból Romániába

Megérkezett Romániába csütörtök délután az a több tucatnyi Franciaországból kitoloncolt roma, akik az elsők között tértek haza a Nicolas Sarkozy francia elnök által elrendelt biztonsági intézkedés következményeként.

MTI

A román belügyminisztérium közlése szerint csütörtökön összesen 93 roma utazik vissza Franciaországból Romániába repülőgépen.
   
A francia kormány közlése szerint az érintettek "szabad akaratukból" hagyják el Franciaországot, miután személyenként 300 euró (gyermekenként 100 euró) hazatérési támogatást kaptak az államtól.
   
A bukaresti Aurel Vlaicu repülőtéren az AFP hírügynökség megszólaltatta az egyik visszatoloncolt roma férfit, aki elmondta, hogy feketén dolgozott Franciaországban, ahol nehéz volt a sorsuk, mert a rendőrök és a helyi hatóságok állandó nyomás alatt tartották őket. Hozzátette: nem tudja, mihez fog kezdeni Romániában, az sem kizárt, hogy visszamegy Franciaországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!