Külföld

2010.07.20. 15:06

A hatodikról ugrott le a Foxconn kínai társvállalatának alkalmazottja

Újabb, a Foxconn tajvani vállalathoz tartozó gyár alkalmazottja vetett véget életének a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban úgy, hogy levetette magát az üzemi szálló egyik épületéről - erősítették meg a hírt a Hszinhua hírügynökségnek kedden.

MTI

A 18 éves férfi a Chimei Innolux Corp. tulajdonában álló szálló hatodik emeletéről ugrott le Fosan (Foshan) városban reggel hat óra körül. A munkatársak elmondása szerint a fiatalember a Hopej (Hebei) tartomány székhelyén működő egyik szakközépiskolából érkezett nyári gyakorlatra, amit júniusban kezdett meg.
   
A tajvani érdekeltségű - két vállalat egyesüléséből alakult - Chimei Innolux Corp. ez év márciusától LCD panelek gyártásával foglalkozik.
   
A Foxconn, a világ legnagyobb elektronikai beszállítója, amelynek Kínában 800 ezer alkalmazottja van, nemzetközi visszhangot kiváltó támadások kereszttüzébe került, miután 2009 júliusa és 2010 májusa között sencseni (Shenzhen) ipari komplexumában tíz dolgozója követett el öngyilkosságot. Akkor az öngyilkosság-sorozatot a média a munkakörülményekkel, illetve a munka monotonitásával magyarázta. A cég vezetése később a további esetek megelőzését szolgáló intézkedések sorozatát vezette be, és átlagosan 30 százalékkal megemelte dolgozóinak bérét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!