Külföld

2010.02.16. 09:01

A vonatszerencsétlenség után részleges mozdonyvezetősztrájk Belgiumban

Egy nappal a legkevesebb 18 halálos áldozatot követelő belgiumi vonatszerencsétlenség után az ország több városában sztrájkba léptek a mozdonyvezetők, tiltakozva a rossz munkakörülmények ellen.

MTI/AP

A hétfői balesetet az okozta, hogy az egyik vonat vezetője egyelőre ismeretlen okból figyelmen kívül hagyta a tilos jelzést, és összeütközött egy másik szerelvénnyel.
   
A kedd reggeli csúcsforgalom idején a sztrájk miatt járatkimaradások voltak főként Belgium déli, vallóniai térségében.
   
A szakszervezetek nem hirdették meg hivatalosan a munkabeszüntetést, de támogatásukról biztosították a tiltakozó mozdonyvezetőket. Felhívták a figyelmet arra, hogy a belga vasútnál munkaerőhiány van, és túlterheltek, agyonhajszoltak mind a mozdonyvezetők, mind a vasútbiztonsági alkalmazottak.
   
Értesülések szerint kedden sem közlekedik a megszokott menetrend szerint Brüsszel és Párizs között a Thalys, illetve Brüsszel és London között az Eurostar szupervonat. A baleset helyszínén ugyanis még nem fejezték be a helyreállítási munkákat, és fontos vonalszakaszokat áramtalanítani kellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!