Külföld

2009.09.04. 08:49

Kaká szerint Messi aranylabdát érdemel

Sao Paulo - Lionel Messi, a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona argentin játékosa megérdemelné az aranylabdát - ez a véleménye Kakának, a brazil válogatott és a Real Madrid labdarúgócsapat középpályásának.

zaol.hu

 "Olyan futballista, aki meccseket képes eldönteni" - mondta Kaká a szombati Argentína-Brazília világbajnoki selejtező előtt. "Eddig még nem kapott aranylabdát, de én most rá szavaznék. Mégpedig azért a teljesítményéért, amellyel hozzásegítette a Barcelonát a bajnoki címhez, valamint a BL- és kupagyőzelemhez."
    
Kaká 70. alkalommal lép pályára a brazil válogatottban, és ha sikerül gólt szereznie, beállítja Romario és Zico vb-selejtezősorozatban elért 11-11 gólos rekordját.
    
"Nagyszerű lenne, ha ez éppen az argentinok ellen sikerülne. De hátra van még négy találkozónk, így valószínűleg sikerül beállítanom a csúcsot, ami azért is különleges, mert nem csatárként játszom" - mondta a 27 esztendős futballista.
    
Brazília jelenleg 27 pontjával vezeti a dél-amerikai csoportot, egy ponttal megelőzve Chilét, és hárommal Paraguayt. Argentína a negyedik helyen áll, 22 ponttal. A nyári Konföderációs Kupán győztes brazilok már szombaton kvalifikálhatják magukat a jövő évi dél-afrikai vb-re, amennyiben győzni tudnak az argentinok ellen, és közben Kolumbia megveri Ecuadort, Uruguaynak pedig nem sikerül legyőznie Perut.


Forrás: MTI/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!