Külföld

2009.06.18. 15:34

Halál a levegőben: repülés közben hunyt el a Boeing 777-es pilótája (frissítve)

Washington - Meghalt egy amerikai utasszállító gép pilótája repülés közben csütörtök reggel - jelentette a CNN hírügynökség, hozzátéve, a tragédia ellenére a gép biztonságban földet ért.

zaol.hu

A Continental légitársaság repülőgépe Brüsszelből tartott a New Jersey állambeli Newarkba. A társaság közlése szerint a 61 éves pilóta természetes halállal halt meg.

A 247 utast szállító 777-es gép irányítását átvette a tapasztalt első tiszt. A gép biztonságban folytatta a repülést; majd helyi idő szerint délben simán landolt a célállomáson, a newarki nemzetközi repülőtéren.

A hírek szerint a repülőgép reggel 9.45-kor szállt fel Belgiumból és a pilóta 3-4 órával később halt meg. Egy orvos a repülőgépen megerősítette a pilóta halálát. 

A holttestet eltávolították a pilótafülkéből, de az utasokat nem értesítették a pilóta haláláról. A személyzet folytatta az ételek felszolgálását, és csak az a kérdés hangzott el, hogy van-e orvos a fedélzeten. Az utasok csak akkor tudták meg, hogy valami gond lehet, amikor a földre szállt gép körül megpillantották a vészhelyzetre odaküldött tűzoltó- és mentőautókat. 

A gép kapitányát a járaton utazó Julien Struyven brüsszeli szívszakorvos vizsgálta meg a pilótafülkében, és azt mondta, nem volt esély a megmentésére. Megpróbálta defibrillátorral újraéleszteni, de már késő volt.

Forrás: MTI - Hofer László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!