Külföld

2009.05.08. 16:56

65 kilogramm heroint találtak egy albán diplomatánál

Tirana - Kábítószer-csempészet miatt őrizetbe vettek egy albán diplomatát Törökországban - közölte pénteken az albán külügyminisztérium.

zaol.hu

A tárca megerősítette azokat a sajtójelentéseket, amelyek szerint Agim Haxhiunál, a macedóniai albán nagykövetség másodtitkáránál 65 kilogramm heroint találtak. A diplomata őrizetbe vételéről az isztambuli rendőrség értesítette a tiranai minisztériumot, amely a másodtitkár előállításának időpontját nem hozta nyilvánosságra.
    
A férfi őrizetbe vételével az albán diplomácia az utóbbi időben másodszor "keveredik" kábítószer-csempészési ügybe, tavaly ugyanis egy Olaszországban elfogott albán követségi sofőrnél egy kilogramm kokaint találtak.
    
Az albán külügyminisztérium közölte, hogy Haxhiut elbocsátották állásából, mert hétfő óta nem jelent meg a munkahelyén, s megvonják diplomáciai mentességét is, így ügyében a török törvények és a vonatkozó nemzetközi egyezmények alapján folytatják le a büntetőeljárást.
    
Sajtójelentések szerint a 65 kilogramm heroin a bolgár-török határon - ahol a diplomatát őrizetbe vették - 650 ezer eurót ért, Olaszországban vagy Görögországban az utcán értékesítve azonban már két és fél millió eurót is bezsebelhettek volna érte a kábítószer-csempészek.


Forrás: MTI/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!