Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium

2018.05.04. 07:00

Vakvezető kutyákkal barátkoztak a lenti diákok

A vakvezető kutyák világnapja alkalmából a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium diákönkormányzata szervezett programsorozatot az elmúlt héten.

Korosa Titanilla

Gróf Krisztián és kutyája a bemutatón Fotó: Bosnyák Róbert

A rendezvény keretében az iskola diákjainak és pedagógusainak kutyás fényképeiből „Én és a kutyám” címmel nyílt kiállítás az iskolában.

– A további programok között a Vakok Intézetének munkatársai, Peszleg Katalin és Peszleg Zsolt tájékoztatták a tanulókat a látássérültek hétköznapi életével kapcsolatos tudnivalókról és az életüket segítő technikai eszközökről, amiket azután a diákok a gyakorlatban is kipróbálhattak –mondta Takács Márta, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus.

A kutyák sem hiányoztak természetesen, hiszen a Zalai Kutyasuli képviseletében Gróf Krisztián kutyaoktató Grant és Baby nevű kutyáival tartott élvezetes bemutatót a diákoknak arról, hogy mi mindent tudhat egy jól nevelt és megfelelően szocializált kutya. A két kutyus, főleg Grant a Beauce-i juhászkutya, kápráztatta el trükkjeivel a gyerekeket.

Gróf Krisztián és kutyája a bemutatón Fotó: Bosnyák Róbert

– Emellett Rohrer Gyula, a NAV képviseletében tartott érdekes, vetítéssel egybekötött előadást a diákoknak az illegálisan behozott termékekről – tette hozzá Takács Márta. – Majd Budai Csaba és Csiki nevű belga juhász kutyájának bemutatója következett: Csiki a népes érdeklődő közönségtől sem jött zavarba és az elrejtett dohány- és kábítószermintákat eredményesen kiszimatolta. Élmény volt látni kutya és gazdája közti összhangot. Ezután pedig Boros Mónika iskolapszichológus rövid bemutatót tartott az állatasszisztált terápiáról. Előadásában kiemelte, hogy a kutyás terápián sokkal jobban megnyílnak a gyerekek, a személyiségfejlesztésben jelentős szerepet játszik ez a módszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában