Egerszegi kórház

2017.11.06. 14:18

Új ultrahang-készülék az egerszegi szülészeten

Zalaegerszeg – Meglévő, prémium kategóriás ultrahang készüléke mellé egy további, mindennapi feladatok ellátására szánt berendezést vásárolt a szülészeti, nőgyógyászati osztály számára a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, az Ispita Alapítvány közreműködésével.

Magyar Hajnalka

Dr. Bús Dorottya szakorvos-jelölt vizsgálja a várandósság 30. heténél tartó zalaegerszegi Tombor-Horváth Katalint Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A 4 millió forint értékű eszközt, ami nagyban segíti az osztály munkáját, adományokból szerezték be – mondta el a hétfői sajtótájékoztatón dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója.

Dr. Vajda György, a szülészet osztályvezető főorvosa kifejtette, a sürgősségi ellátásban és a várandósok vizsgálatában egyaránt bevethető új készülék nagy előnye, hogy könnyen mobilizálható, így akár a szülőszobában, akár a betegágy mellett is használható. További erénye a nagy teljesítmény és a kitűnő képminőség.

Dr. Bús Dorottya szakorvos-jelölt vizsgálja a várandósság 30. heténél tartó zalaegerszegi Tombor-Horváth Katalint
Fotó: Katona Tibor

A programon, a legjelentősebb adományt nyújtó cég képviseletében részt vett Bajor László, a Flex személyzeti igazgatója, aki elmondta, a kórház viszonzó gesztusaként dolgozóik rugalmas időpontegyeztetéssel vehetik igénybe a készülék szolgáltatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában