hónapokig készültek a „mutatványra”

2019.03.26. 07:00

Több ezer kupakból készítettek képet a péterfys diákok

A Péterfy iskola auláját több ezer kupak borította be hétfőn. A műanyag hulladékból készített méretes képpel egy pályázatra nevezett az intézmény.

Benedek Bálint

Több ezer kupakból készítettek képet a Péterfy-iskola diákjai, hogy ingyen kirándulhassanak

Fotó: Szakony Attila

Tanulók, szülők, hozzátartozók hónapok óta készültek a „mutatványra”. Valgut Anita diákönkormányzatot segítő pedagógus elmondta: idén a hatodik osztályosok a zalaszabari kalandparkba szeretnének menni osztálykirándulásra. Egy szervezet által hirdetett pályázat pedig lehetővé tenné, hogy a teljes csoport ingyen látogathassa meg a létesítményt.

Több ezer kupakból készítettek képet a Péterfy-iskola diákjai, hogy ingyen kirándulhassanak
Fotó: Szakony Attila

– Ehhez viszont a kupakból készített legnagyobb képet kell produkálni – tette hozzá Valgut Anita. – A felsősöket arra kértük, hogy család, ember és szeretet témakörében készítsenek rajzokat, melyekből a legkifejezőbbet rakjuk ki műanyag palackok kupakjaiból. Végül a győztes munkán az emberi szemben egy család áll, s felettük ragyog a Nap. Az eltervezett óriási alkotáshoz több ezer kupakra volt szükségünk, melyet a közösség gyűjtése biztosított.

A tanár szerint a neheze csak azután következett, hiszen a hulladékot szín szerint külön kellett válogatni, ebből szinte az egész iskola kivette a részét. Csak remélni tudják, hogy a gyerekek lelkesedése diadalt jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában