Workshop

2018.02.01. 11:00

Tapasztalatcsere egyetemek és vállalkozások között a BGE-n

A Budapesti Gazdasági Egyetem helyi Gazdálkodási Karán a felsőoktatási duális képzésekről szóló benchmark workshopot tartottak.

Hajdu Péter

A workshop előadói közül négyen (balról): dr. Vadvári Tibor, Rózsás Zoltán (Autóipari Próbapálya Kft.), Lambertné Katona Mónika, Ódor Gábor (Flextronics) Fotó: Katona Tibor

A szakmai tapasztalat- és véleménycserén a Pannon Egyetem, valamint a BGE GKZ több duális partnercégének képviselői vettek részt. A rendezvényt megnyitó dr. Vadvári Tibor alpolgármester – aki korábbi munkakörében maga is részt vett e képzési forma bevezetésében és a módszer kidolgozásában – elmondta, a duális képzés fő célja, hogy a vállalatok igényeinek megfelelő szakemberek kerüljenek ki az iskolapadból. Közölte, nagyon fontos, hogy a BGE ez irányú gyakorlatában van visszajelzés. A hallgatók akadémiai tananyagról történő számonkérése mellett az értékelésükbe beszámítják a vállalati visszajelzéseket is. Mint mondta, ez azért fontos, mert nem az a cél, hogy elkülönüljön egymástól a gyakorlati képzés és a tanterv szerinti képzés, hanem éppenhogy kiegészítsék egymást.

A workshop előadói közül négyen (balról): dr. Vadvári Tibor, Rózsás Zoltán (Autóipari Próbapálya Kft.), Lambertné Katona Mónika, Ódor Gábor (Flextronics) Fotó: Katona Tibor

Lambertné Katona Mónika, az egerszegi kar dékánja ismertetőjében többek között elmondta, a duális jellegű képzés náluk 2014-ben pilot formában kezdődött két alapszakon. Egy év múlva már akkreditált formában indultak a duális képzések a BGE-n. Jelenleg az egyetem hat alapszakán folyik duális képzés, a zalaegerszegi karon három alapszakon.

A workshop résztvevői a Pannon Egyetem gyakorlatával is megismerkedhettek, majd a BGE duális partnerei közül a Flextronics, az Autóipari Próbapálya Kft. és a Robert Bosch Elektronika Kft. képviselői is elmondták tapasztalataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában