Dupla szakmák és interaktív kurzusok

2019.02.01. 09:00

Születésnapi programokkal készül a Báthory-középiskola

Farsangi és böjti hús nélküli ételek készítését sajátíthatják el az érdeklődők a Báthory-­akadémia február 7-i kurzusán – a 65. születésnapjára készülődő Báthory-középiskola nem csak diákjai pallérozását vállalta fel.

Fincza Zsuzsa

Az oktatási kabinetben a vendéglátós diákok már gyakorolták a farsangi és böjti ételek készítését, mellettük (b–j) Kónyáné Tömpe Lívia, Csiszár Zsoltné és Járfás Andrea szaktanár

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Tavaly indítottuk útjára a mindenki akadémiáját, az interaktív tanfolyamot, amelyen mesterszakácsok tanítják sütni-főzni a jelentkezőket iskolánk Ebergényi úti oktatási kabinetjében. Ezúttal Miszori József mesterszakáccsal közösen szalagos fánkot, lángost, prószát és dödöllét készítenek, február 4-i jelentkezéssel bárki csatlakozhat hozzájuk – mondta el az akadémia ötletgazdája, Csiszár Zsoltné, a középiskola gyakorlatioktatás-vezetője.

– A képzési célunk kettős: biztos alapot nyújtani a választott szakmában az érettségire felkészítéssel és a főiskolai, egyetemi továbbtanuláshoz, valamint versenyképes tudással rendelkező szakembereket képezni a szakmai tárgyak mellett az idegen nyelv és az informatika magas szintű oktatásával – fogalmazott Kónyáné Tömpe Lívia intézményvezető.

Az oktatási kabinetben a vendéglátós diákok már gyakorolták a farsangi és böjti ételek készítését, mellettük (b–j) Kónyáné Tömpe Lívia, Csiszár Zsoltné és Járfás Andrea szaktanár Fotó: Fincza Zsuzsa

 

– Munkánk elismeréseként e tanévtől a BME Nyelvvizsgaközpont nyelvvizsgahelye lett a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum. A nyelvvizsgáztatáson kívül több jó hírrel is büszkélkedhet a Báthory, a szakgimnáziumi osztályokban népszerűek a kiegészítő szakok, köztük a közlekedés, szállítmányozás ágazatban a 11. évfolyamon megszerezhető vámügyintézői szakképesítés, a klasszikus szakközépiskolai osztályok – eladó, szakács, pincér, cukrász, pék – mellett az összetett pék-cukrász szakma.

– Az iskolánk nagyobb rendezvényei mindig nyitottak az érdeklődők, a szülők és a leendő diákok előtt, így április 11-én részt vehetnek a logisztika világnap idén is izgalmasnak ígérkező programjain. Akárcsak másnap, április 12-én a 65 éves iskolánk jubileumi ünnepségén; és aznap lesz a szakmák éjszakája is, amelyben tanintézetünk is bemutatkozik – mondta végezetül Kónyáné Tömpe Lívia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában