pályaválasztás

2019.05.14. 07:00

Sütni és varrni is lehet virtuálisan – Keszthelyen volt a Szakmavilág kamion

Hamburgert készíteni – virtuálisan – ez csak az egyik különleges élmény volt, mely azokra az általános iskolásokra várt, akik részt vettek egy nem mindennapi pályaválasztási programon, egy országjáró roadshow keszthelyi állomásán.

Keszey Ágnes

Bogdán Henrietta és Kiss Laura, a rezi iskola diákjai a rendezvényen Fotó: Keszey Ágnes

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával járja az országot a Szakmavilág kamion, melyben virtuális térben, az ehhez szükséges speciális szemüveg segítségével különféle szakmák fogásait próbálhatják ki a pályaválasztás előtt álló általános iskolások. Országszerte 54 városba jut el a kamion, pénteken Nagykanizsán járt, hétfőn pedig Keszthelyen, a Csány-Szendrey iskola udvarán parkolt le.

Az ebbe az intézménybe, a rezi, valamint a gyenesdiási általános iskolába járók ismerkedhettek különféle szakmákkal – modern és rendhagyó módon. Kétszázhúsz hatodik és hetedik osztályos diák kalandozhatott a virtuális térben, négy szakmacsoportban.

Bogdán Henrietta és Kiss Laura, a rezi iskola diákjai a rendezvényen Fotó: Keszey Ágnes

– Virtuális szemüvegen keresztül a divat, az építőipar, a vendéglátás és a gépjárműipar világában próbálhatják ki magukat – mondta Csiszár Ildikó, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója. A virtuális térben például egy konyhában hamburgerhez válogathatták össze az alapanyagokat és süt­hették meg a húst a diákok, varrhattak ruhát, manökeneket fotózhattak, építkezhettek. Így játékosan pillanthattak bele a szakmák fortélyaiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában