Egyedülálló, minden értelemben

2018.08.05. 15:30

Ollári Barbara a Magyarország Szépe választáson, ugyan nem győzött, mégis úgy érzi, nyert

Bizonyára emlékeznek még Ollári Barbarára, arra a 20 éves hévízi lányra, aki idén júliusban indult a Magyarország Szépe választáson, hogy képviselhesse hazánkat a Miss World világversenyen. A döntőben együtt izgulhattunk érte, bár nem ő nyert, mégis győztesnek vallja magát.

Magyari Kinga

Barbara legnagyobb bizalmasa az édesanyja, akinek, mint mondja, rengeteget köszönhet.

- Édesanyám az, aki mindig, minden helyzetben hisz bennem. Természetesen kaptam tőle és a szeretteimtől is nagyon sok jó tanácsot, amiket megfogadtam és igyekeztem hasznosítani is. A legfontosabb, ami talán már kissé sablonosnak is tűnhet sokak számára, az az volt, hogy legyek mindig önmagam, mert ha magamat adom, akkor csakis nyerhetek. Anya mindig hozzá tette, hogy nem elfogultság, de higgyem el, hogy nagyon kevés olyan ember van, aki nem csak kívül csinos és szép, de a lelke is tiszta. Sokan nem gondolnák egyébként, de mindig is egy szerény lány voltam, megfűszerezve némi csibészséggel.

 

Barbi anyukája egyébként maga is részt vett egyszer egy szépségversenyen, így volt mire alapozni a tanácsokat.

-Ő egyszer indult életében szépségversenyen (a Magyarország Szépén), és amikor ez az alkalom volt, pont annyi idős volt, mint most én (20 éves). Ez Molnár Csilla győzelme után volt egy évvel, viszont a döntő előtt Csilla tragikus halála miatt a műsor elmaradt.

A megrázó történet sem rendítette meg Barbit abban, hogy versenyezzen. Már egészen fiatalon elhatározta: szépségkirálynő szeretne lenni.

-A döntésemnek tulajdonképpen nem volt konkrét időpontja. Már egész kicsi korom óta kaptam nagyon sok pozitív vissza jelzést, illetve dicséretet, de talán 14 éves lehettem, amikor nekem is felkeltette a figyelmemet a szépségipar, a divatszakma. Nagyon sok tervem volt ezzel a versennyel, de a fő célom nyilván az volt, hogy idén én képviselhessem hazánkat a világversenyen, Kínában.

„…könnyes szemmel vártam az eredményhirdetést”

Bár Barbara végül nem képviselheti ugyan Kínában Magyarországot, mi zalaiak mégis elmondhatjuk, büszkék lehetünk az elért sikereire. Ő sem kudarcként tekint vissza a versenyre.

- Az egész tábort és a döntőt is kedveltem. Nyilván voltak nehezebb percek/pillanatok, de szerencsére, olyan emberek vesznek körül, akik motiválnak és bíztatnak, ezért azokon a bizonyos holtpontokon is nagyon hamar túl lendültem, illetve az instagramon is nagyon sok kedves üzenet érkezett, amelyet ezúton is köszönök, rengeteg erőt adott! Imádlak benneteket! Egyáltalán nem vagyok elkeseredve,, mert én tudom, hogy minden tőlem telhetőt kihoztam magamból és bár utána könnyes szemmel vártam az eredményhirdetést, amikor is tudatosult bennem, hogy ez az álom, most valamilyen oknál fogva nem valósulhatott meg, de amikor lezajlódott az esemény, büszkén azt tudtam magamnak mondani, hogy : Igen Barbi,megcsináltad. Te megtetted, amit meg kellett. Királynő vagy. És hál Istennek utána is rengeteg üzenetet kaptam ezzel kapcsolatban is, hogy nem kell ehhez egyfajta státusz, a királynőt ugyanis a jelleme, a tartása, a céltudatossága és a finomsága, nőiessége teszi királynővé. Én tiszta szívből vallom, hogy nekem ez a verseny csak adott és több lettem általa. Kaptam barátokat és igen, igaz barátokat, rengeteg embert ismerhettem meg, különböző kapcsolatokat könnyebben tudok ezáltal kialakítani és a szépségipar még jobban megismerhette a nevemet. Veszíteni, nem veszítettem miatta semmit sem, de az akkori párkapcsolatom a tábor előtt még véget ért. Ennek ellenére így is oda tudtam magam tenni százszázalékosan, amire nagyon büszke vagyok.

Barbara szemein most is látszódott, hogy újra átélte azt a vasárnap estét, de azt is érezni lehetett, hogy ő valóban egy győztes alkat.

-Olyan ember vagyok, aki soha nem ismer lehetetlent. Kos jegyben születtem, tehát ha én egyszer valamit a fejembe veszek, akkor az úgy is lesz. Legalábbis minden tőlem telhetőt megteszek érte, hogy úgy legyen, így nem jelentett számomra ez nehézséget. Már többen kérdezték, hogy tervezek-e újra jelentkezni, de erre még nem tudok biztos választ adni. csak egy a biztos: semmi sincs kizárva.

 

A hévízi lány általában családjával közösen tölti el a nyáriszünet adta heteket.

-Általában Olaszország (Jesolo) és Horvátország voltak az eddigi elsődleges úti célok,viszont nem titok, hogy a közeljövőben szeretnék kiutazni majd Amerikába, azon belül is New Yorkba vagy Los Angelesbe. Az álom nyaralásomat pedig Balin képzelem el. Az aktív pihenésnek vagyok a híve, de egy kis lazítás, pihenés nagyon fontos és kell is, hisz azért megyünk többnyire nyaralni, hogy ott el tudjuk engedni egy kicsit magunkat és az itthoni mókus kereket.

Pimaszul fiatal vagy még, biztosan kacérkodsz a gondolattal, hogy valami extrémebb sportot is kipróbálja a napozás mellett, vagy tévednék?

-Abszolút híve vagyok az extrém sportoknak. Ám sajnos még nem próbáltam egyet sem, viszont nagyon szeretném kipróbálni a bungee jumpingot, illetve a vadvízi evezést.

Lassan véget ér a nyár és újra iskolapadban ülsz. Várod már az egyetem folytatását?

-Nagyon szeretem az egész egyetemi életet, többnyire a legjobb barátaim is innen vannak. A bátyám is ezt a szakot végezte, így amikor nekem kellett döntenem, hogy merre tovább, már volt egy kis rálátásom és úgy érzem jó döntést hoztam! Jó dolog a BGE-KVIK-hez tartozni.

Barbara, hogy lehetséges, hogy egy ilyen okos szépség, mint te az idei nyarat szingliként tölti?

- Igen, jelenleg szingli vagyok még, viszont most, még inkább szeretném megőrizni magamnak a magánéletemet, mint korábban. Ám az életem úgy lesz kerek, ha abban a bulik is a nyaralás is és ebben egy normális párkapcsolat is szerepelhet. Ha megvan a bizalom, illetve a szerelem onnantól nincs akadály. Úgy veszem észre, hogy sokkal több ember ismer fel az utcán, többen mernek kezdeményezni is (ami számomra pozitívum!), habár a szerelem villámcsapásként érkezik az életünkbe, lehet, hogy még egyszer hálás leszek ezért is a Magyarország Szépének.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában