Vizsgák

2018.06.19. 07:00

Megyeszerte megkezdődtek a középszintű szóbeli érettségik

Tegnap megyeszerte megkezdődtek középszinten a szóbeli érettségi vizsgák.

Korosa Titanilla

Elöl balról Dezső Erika és Joós Eszter az irodalomtételeket ismétli. Mögöttük Maturicz Vanda Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A lenti Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnáziumban negyven végzős szóbelizik csütörtökig. Árkovicsné Pezzetta Claudia igazgató elmondta: intézményükben tíz diák 11 tantárgyból emelt szintű vizsgát tett, illetve heten tesznek előre hozott érettségit informatikából vagy idegen nyelvből. Mellettük olyanok is érettségiznek, akik már korábban megfeleltek ezen a szinten, de további terveikhez újabb vizsgára vagy jobb eredményre van szükségük.

Elöl balról Dezső Erika és Joós Eszter az irodalomtételeket ismétli. Mögöttük Maturicz Vanda Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A kötelező tantárgyak mellett széles a skála: több diák választotta az informatikát, a földrajzot, a fizikát, valamint a biológiát, az ének-zenét és a testnevelést. Illetve idén először lehetőség nyílt a dráma tantárgyból is érettségizni.

A korán reggel vizsgára érkező diákok közül ki jobban, ki kevésbé izgult. A várakozás közben Maturicz Vanda elmondta: úgy érzi, a nehezén már túl van, hiszen emelt szintű szóbeli magyarérettségije remekül sikerült, maximális pontot kapott. A történelemtől tartott kicsit, örülne, ha a reformáció témakörét húzná, mert „az egy könnyű tétel”.

Joós Eszter minden tantárgyból középszintű vizsgát tesz, ő a magyart nevezte meg nehezebbnek, és történelemből a földrajzi felfedezések tételre pályázott, mert az a térkép alapján jól megoldható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában