Kirándulás

2018.05.15. 07:00

Kerékpárral és gyalog is felfedezhették a környéket a Szentgyörgyvölgyre látogatók

A település nevezetességeivel, épített és természeti értékeivel, valamint múltjával ismerkedhettek az érdeklődők a Közösségek Hete programsorozat keretében szervezett helytörténelmi túrán.

Gyuricza Ferenc

A budapesti Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulói a Gózon Imrét ábrázoló szobornál Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A szombaton megtartott program során két külön lehetőséget is kínáltak az érdeklődők számára, egyrészt kerékpárral járhatták be a falut és környékét, mellette pedig Varga Zsuzsanna polgármester is vállalt egy gyalogos idegenvezetést. Utóbbihoz a Közösségek Hete zalai programjait koordináló kulturális közösségfejlesztő mentor, Horváthné Németh Zsuzsa, a Skanzen Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ munkatársa is társult.

A budapesti Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulói a Gózon Imrét ábrázoló szobornál Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

- A településünk igencsak gazdag múlttal rendelkezik, s erre mi, itt élők nagyon büszkék vagyunk – mondta Varga Zsuzsanna. – Az ide látogatók többsége a református templomot ismeri, és hallott annak különleges, kézzel festett fakazettás mennyezetéről is, ám például arról, hogy ki is volt Gózon Imre, s milyen felfedezések köthetőek a nevéhez, vagy milyen értékes leleteket rejt magában a Pityer-domb, csak valóban keveseknek van fogalma.

A Közösségek Hete keretében szervezett helytörténelmi túra során többek között ezekről a múlthoz kötődő személyekről, helyekről vagy eseményekről, a falunk épített és természeti értékeiről, valamint azokról a turisztikai-idegenforgalmi fejlesztési elképzeléseinkről adunk tájékoztatást a Szentgyörgyvölgyre látogatóknak, amelyeket ezekre az adottságokra alapozva kívánunk megvalósítani. Az Őrség közelsége miatt itt mindig vannak turisták, a legtöbben egyedül, esetleg a különböző ismertetők és útleírások alapján próbálják felfedezni maguknak a falut, ezért jó néven veszik, ha az azokban szereplő információkat további adatokkal egészítjük ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában