Nőtt az igény

2019.03.18. 08:00

Határidőre kivitték a tűzifát a zalai településekre

Időben, kiváló minőségben leszállította a szociális tűzifát a megye 173 településére a Zalaerdő Zrt.

Horváth-Balogh Attila

A szociális célú tűzifát olcsóbban adják Fotó: Shutterstock

Ezt Kreiner Roland, a cég vezérigazgató-helyettese, ter­me­lési igazgatója mondta lapunknak. Hozzátette: kormányzati döntés, hogy évről évre elkülönítenek forrásokat a központi költségvetésből tűzifavásárláshoz kapcsolódó szociális támogatásra. Tavaly a korábbiakhoz képest annyi változás történt, hogy tavasszal és ősszel is volt szociális­tűzifa-osztás. A Zalaerdő Zrt. mindkettőben érintett volt.

– Az önkormányzatoknak pályázatot kell benyújtaniuk, s ha megfelelnek a feltételeknek, akkor részt vehetnek a programban – tájékoztatott Kreiner Roland. – A Zala­erdő Zrt. működési területén 173 nyertes önkormányzat igényelt tőlünk 10 107 köbméternyi kemény lombos, vastag tűzifát. Ebből a tavaszi akció keretében 1948, az ősziben pedig 8159 köbmétert szállítottunk ki. A Zalaerdő Zrt. évek óta változatlan feltételekkel, a piaci árhoz képest jelentős kedvezménnyel biztosítja a nyertes önkormányzatoknak a szociális tűzifát.

A szociális célú tűzifát olcsóbban adják Fotó: Shutterstock

A vezérigazgató-helyettes jelezte: a kiszállítás minden esztendőben nehézkesen indul, sokszor képviselő-testületi döntésre és jelentős adminisztrációra is szükség van. Ezzel együtt a Zalaerdő január közepére az igényelt mennyiség 75 százalékát, február közepére (tehát az elvárt határidőre) pedig a fennmaradó 25 százalékát is kiszállította. Az önkormányzatok által igényelt mennyiség folyamatosan emelkedik, 2015-höz képest több mint a duplájára nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában