Háromnapos program

2019.02.18. 11:00

Hangszercsodák, zenei bemutatók színesítették az Apáczai rendezvénysorozatát

A zenélés élményének megismerése, a Zala megyei könnyűzenei pezsgés beindítása érdekében szervezett háromnapos programot a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozata keretében az Apáczai Művelődési Központ. A program péntek délutántól vasárnap délig tartott.

Gyuricza Ferenc

Vörös Attilát sok fiatal kérdezte a gitározással, koncertezéssel kapcsolatban Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A nyitónapon főleg hangszerbemutatókat, zenei work­shopokat tartottak jól ismert zenészek közreműködésével. Gotthárd Misi, az Ocho Macho zalalövői származású gitárosa, Horváth Gábor basszusgitáros, valamint a nemzetközi színtéren is számos alkalommal bizonyított, jelenleg többek között a norvég Satyricon zenekar tagjaként dolgozó Vörös Attila gitáros mutatták be a legújabb fejlesztéseket. Utóbbi emellett a külföldi turnézás élményeiről is mesélt hallgatóságának, köztük a Lickóvadamosról érkezett Simon Marciánnak.

– Én magam is gitározom, most még csak egyedül, zenekar nélkül – mondta lapunknak. – Egy Les Paul Epiphone gitárom van, valamint egy régi Vermona Regent márkájú erősítőm hozzá. Érdekelt a hangszerbemutató, és miután alapvetően én is a hard rock és heavy metal iránt vagyok elkötelezett, így leginkább Vörös Attilára voltam kíváncsi. Nagyon sok hasznos dolgot mondott és mutatott, főleg akkor, amikor konkrét kérdésekre válaszolt.

Vörös Attilát sok fiatal kérdezte a gitározással, koncertezéssel kapcsolatban Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A Kultúr-zsúr elnevezésű programnak egy kiállítás is részét képezte. Ezen vintage hangszerek is láthatóak voltak, többek között Óvári Miklós Kramer gyűjteménye, ami a tárlatot szombat délelőtt megnyitó Tóth Tamás szerint egyedülálló hazánkban. A hangszerforgalmazással foglalkozó szakember a kiállítás kapcsán elmondta: a bemutatott gitárok, gitárelektronikai berendezések, digitális zongorák és szintetizátorok iránt továbbra is nagy az érdeklődés a fiatalok részéről, nekik pedig az a céljuk, hogy egy kicsit felpezsdítsék a zalai könnyűzenei életet. Ezt a célt szolgálta a szombat esti jam session is, ahol különböző felállásokban, örömzenélés jelleggel játszhattak az érdeklődők.

Vasárnap délelőtt a billentyűs hangszerekkel ismerkedhettek az érdeklődők, ekkor a dzsesszénekes Pákai Petra, valamint a zongorista Cséry Zoltán volt a program főszereplője. Tóth Tamás szerint a program bizonyította, hogy van létjogosultsága, ezért azt a jövőben is meg kívánják ismételni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában