Hasznos időtöltés

2019.07.26. 14:00

Festői környezetben jól megy az alkotás – Tábor Zalaújlakon

Tucatnyi fiatal tölti hasznosan a vakációját a kis zalai faluban annak az alkotó- és kézműves tábornak köszönhetően, amit hosszú évek óta minden nyáron megszervez az Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány.

Szabó Zsófia

A fiatalok Csuha Piroska (középen) vezetésével sokat tanulnak gyakorlati formában is a képzőművészetről Fotó: Gergely

A festői környezetben közel egy hete múlatják szorgalmasan az időt az általános és középiskolások, akiket Csuha Piroska, az alapítvány elnöke, a tábor fő szervezője vezet be az alkotás rejtelmeibe.

– Igazán tehetségesek a gyerekek, akiket hagyunk kibontakozni. Szabad kezet adunk nekik, a saját ötleteiket valósíthatják meg. Nagyon örülünk annak, hogy a táborainkban voltak olyan fiatalok, akik művészeti tanulmányokat folytattak. A vakációs programunk célja az alapítványunk 2006-os alapítása óta változatlan: a művészetek felé szeretnénk orientálni a jövő generációját. Ezért szervezzük meg minden évben a tábort, emellett már országos rajzpályázatot is hirdettünk korábban – folytatta Csuha Piroska, az alapítvány elnöke, a tábor fő szervezője.

A fiatalok Csuha Piroska (középen) vezetésével sokat tanulnak gyakorlati formában is a képzőművészetről Fotó: Gergely

A gyerekek nem unatkoznak az egyhetes táborban. Amikor nem ceruza vagy ecset van a kezükben, akkor a gyönyörű település, Zalaújlak csodáit térképezik fel. Ám volt részük már fürdésben is Zalakaroson, valamint kisebb-nagyobb túrákban. Mi­vel az ország számos pontjáról, illetve Szlovákiából érkeztek a táborozók, Nagykanizsára is ellátogatnak a mai nap során, ahol városnéző túrán vesznek részt.

Az egyik táborlakó, Petrik Tamara a Komárom melletti Vágfüzesről érkezett Zalaújlakra.

– Jó érzés volt visszatérni – mesélte rajzolás közben a fiatal lány. – Jól érzem magam, bármennyit rajzolhatok, emellett pedig kirándulni is nagyon szeretek, gyönyörű helyeket fedeztünk fel Zalaújlakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában