„Legyőzni nem lehet soha…”

2019.11.09. 15:00

Élménybeszámolót tartott Mányoki Attila Zalaegerszegen

A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola egyik rendezvényéről tájékoztatta lapunkat Rákóczi Marianna, az intézmény sajtófelelőse. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatják.

ZH

Mányoki Attila a landorhegyis diákokkal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Kardos Mátyás

„Az embert el lehet pusztítani, de legyőzni nem lehet soha” – Hemingway öreg halászának szép gondolatait idézi fel bennünk Mányoki Attila rendkívüli személye, teljesítménye.

Teljesítette – világrekorddal! – a hét állomásból álló nyílt vízi úszósorozatot, az Ocean’s Sevent, sportága legnehezebb versenyét.

November 4-én délelőtt már ismerősként köszöntötte a világhírű hosszútávúszót a Landorhegyi iskola közössége. E nyolcadik alkalommal az utolsó, legnehezebb állomás, az Északi-csatorna átúszásának élményeit osztotta meg velünk Lecsó képes beszámolójában.

Mányoki Attila a landorhegyis diákokkal
Fotó: Kardos Mátyás / Zalai Hírlap

Ezúttal sem a jéghideg víz, sem a medúzacsípés, sem pedig a hatalmas áramlat nem állhatott útjába álma, célja megvalósításában.

Mindnyájan megsejthettük, hogy a verseny végét jelentő parti szikla megérintésekor milyen örömet, megkönnyebbülést érezhetett, ugyanakkor az a néhány másodperc mennyi-mennyi erőfeszítést, küzdelmet rejtett magában.

A vele való találkozások során nem csupán a csúcsig vezető küzdelmes útját követhettük végig. Nemcsak sportolóként, hanem emberként is példaként áll előttünk, aki megtanít arra, hogy merjünk nagyot álmodni, higgyünk önmagunkban; hogy elszántsággal, akaraterővel, kitartó munkával szinte bármit elérhetünk az életben.

Személyiségével – évről évre – olyan fontos emberi értékekre hívja fel a figyelmet, mint a szerénység, a hit, a hála, a támogató környezet fontossága, hogy tanuljunk hibáinkból, hogy „nemcsak csinálni, hanem jól kell csinálni”, hogy mindig legyenek céljaink…

A találkozók nem érnek véget, hiszen már megvan Attila újabb célkitűzése, Manhattan körbeúszása, és a landorhegyiseknek is van még mit tanulniuk tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában