A ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközép­iskolája és a BME között

2019.10.16. 07:00

Együttműködés a logisztikai képzésben

A ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközép­iskolája kedden a középfokú logisztikai képzést érintő szakmai együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME).

Hajdu Péter

2Az együttműködési megállapodás aláírói: Kónyáné Tömpe Lívia, dr. Varga István és Szabó Károly, a ZSZC kancellárja Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

A programon részt vevő tanulók előtt Kónyáné Tömpe Lívia tagintézmény-vezető a középfokú logisztikai képzés kezdetéről szólt, ami a Báthoryból indult, ahol egy 1998-as világbanki pályázat nyomán kezdődött meg vállalkozók bevonásával a logisztikai szakképesítés és képzés követelményrendszerének kidolgozása. Dr. Varga István, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar gazdasági dékánhelyettese a Műegyetemről tartott ismertetőt a fia­taloknak, akik a logisztikai mérnökképzésről is tájékoztatást kaptak.

Aláírták tegnap azt az együttműködési keretmegállapodást is, aminek értelmében lehetőség nyílik a középiskola tanárainak továbbképzésére, szakmai konzultációjára. Ezenkívül egyetemi oktatók tartanak majd rendhagyó órákat a Báthoryban, ahonnan mód nyílik látogatást tenni az egyetemi laboratóriumokba, valamint előadásokra is.

2Az együttműködési megállapodás aláírói: Kónyáné Tömpe Lívia, dr. Varga István és Szabó Károly, a ZSZC kancellárja Fotó: Katona

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában