A tetőt is lecserélték

2018.12.28. 10:00

Civilek és a városi cég összefogásával újult meg a kiskanizsai kápolna

Befejeződött a kiskanizsai temetőben lévő kápolna felújítása. A beruházás civil kezdeményezésre indult, de egy önkormányzati cég is anyagi segítséget nyújtott, hogy a tervezett műszaki tartalommal valósulhasson meg a fejlesztés.

Pásztor András

A kiskanizsai temetőben lévő kápolna tetejére cserepes lemez került Fotó: Szakony Attila

Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: a ravatalozó melletti kápolna felújítása helyi civil összefogás eredményeként kezdődött el.

A kiskanizsai temetőben lévő kápolna tetejére cserepes lemez került Fotó: Szakony Attila

– A civilek által összegyűjtött pénzből sikerült a kápolna külső szigetelését megoldani, ám a tető újrafedésére és a harangtorony tetejének bádogozására már nem maradt forrás – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: társaságuk vállalta a munkálatok befejezését és annak finanszírozását.

– A tetőszerkezetre cserepes lemez került a pala helyett, megtörtént a torony újrabádogozása, és az ereszcsatornákat is kialakította a kivitelező. A beruházás mintegy 1,1 millió forintba került. A kivitelező a napokban be is fejezte a munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában