Sokat tettek a közbiztonságért

2019.08.21. 16:50

Bezárt a Balaton-parti bűnmegelőzési iroda

Hét hetes működés után bezárt a Balaton-parton működő bűnmegelőzési iroda. Mint minden szezonban, idén is középiskolások láttak el szolgálatot, s munkájukkal sokat tettek a közbiztonságért.

Keszey Ágnes

A hétfői záróeseményen az irodát vezető rendőrségi szakemberek, az elmúlt években itt dolgozott fiatalok és az önkormányzat képviselői mellett dr. Horváth István (balról a második) és Varga Anna (kék pólóban)

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A keszthelyi önkormányzat anyagi támogatásával, a rendőrség szakmai irányításával működő szezonális bűnmegelőzési irodában 42 fiatal dolgozott, váltásban.

A hétfői záróeseményen az irodát vezető rendőrségi szakemberek, az elmúlt években itt dolgozott fiatalok és az önkormányzat képviselői mellett dr. Horváth István (balról a második) és Varga Anna (kék pólóban) Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Időjárás függvényében járőröztünk. Ha sokan voltak a strandon, ott tettünk néhány kört, a bevásárlóközpontokhoz is elmentünk biciklivel, körbejártuk a Helikon parkot és a Fő teret. Arra kellett figyelnünk, ne történjenek lopások, legyenek felhúzva az ablakok az autókban és ne hagyjanak bent értéktárgyat – idézte fel az irodában dolgoz Varga Anna.

Dr. Horváth István, keszthelyi rendőrkapitány értékelte az iroda munkáját a hétfőn megtartott záróeseményen.

-Az alkalmi lopások száma néhányra redukálódott, de ez így van már jó pár éve. Az iroda léte ennek a térségnek a közbiztonságát erősen garantálja – mondta el lapunknak dr. Horváth István. A diákok munkájáért a Polgármesteri Hivatalt képviselve Nikla Gabriella igazgatási ügyintéző is köszönetet mondott. Az irodában elvesztett tárgyakat -köztük több mobiletelefont, bankkártyát -adtak le megtalálóik, s így vissza tudtak kerülni tulajdonosaikhoz. Sokan útbaigazításért fordultak a fiatalokhoz. A diákok több esetben elsősegélyt is nyújtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában