Szimpátiatüntetés

2019.09.11. 07:00

Az állatvédők nagyobb szigort követelnek! Kiskanizsán demonstráltak

Az állatkínzás szigorúbb szankcionálása mellett demonstráltak a hét végén állatvédők a kiskanizsai kutyaiskolában.

Horváth-Balogh Attila

Demonstrálók a kiskanizsai kutyaiskolában

Fotó: ZH

A megmozdulást Dobriné Péterfai Ildikó szervezte, és azon közel 40, a megye több pontjáról érkező, zömében ebtartó gazdi vett részt.

– Szeptember 7-én a fővárosban került sor a nagy demonstrációra, melynek időpontjában helyi állatvédők megpróbáltak minden megyeszékhelyen szimpátiatüntetést rendezni – bocsátotta előre Dobriné Péterfai Ildikó.

Demonstrálók a kiskanizsai kutyaiskolában
Fotó: ZH

Legnagyobb meglepetésemre a zalai és a szomszédos megyeszékhelyeken sem került sor megmozdulásra, ezért úgy gondoltam, Nagykanizsán megszervezem a tüntetést – folytatta a szervező. – Nem jöttünk össze sokan, de úgy gondolom, ilyen kis mozaikokból áll össze a nagy egész. Korábban országszerte közel 200 ezer aláírást gyűjtöttek össze állatvédő aktivisták, hogy az Országgyűlés szigorítsa az állatvédelmi törvényt. Reményeink szerint ez a megmozdulásokkal együtt már elegendő lesz, hogy a javaslatainkat ne lehessen lesöpörni.

Dobriné Péterfai Ildikó hozzátette: az elmúlt időszak brutális állatkínzási esetei miatt is letöltendő szabadságvesztést követelnek büntetési tételként, illetve hogy korszerűsítsék az ebrendészeti ellátórendszert, a települési jegyzők vegyenek részt állatvédelmi továbbképzésen, továbbá az állatvédelem ügye épüljön be az oktatásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában