Európai Mobilitási Hét

2019.09.21. 07:00

Autómentes nap Nagykanizsán futással, koncertekkel

Az Európai Mobilitási Hét programjainak keretében futóversennyel és koncertekkel színesített autómentes napot szervezett az önkormányzat tegnap az Erzsébet téren és környékén.

Benedek Bálint

Bendéné Diós Tünde és Mavolóné Hegedüs Rózsa is biciklivel jár a munkahelyére Fotó: Gergely Szilárd

Az eseményt a csípős hideg ellenére bringás reggeli nyitotta a Testvérvárosok kútjánál. A hűvös időjárás sem tartotta vissza az embereket, többen kizárólag a kezdeményezés miatt pattantak nyeregbe, hogy két keréken tekerjenek el a munkahelyükre. Bendéné Diós Tünde és Mavolóné Hegedüs Rózsa az interneten olvasott a felhívásról, de egyébként is gyakran kerékpározik. Tünde örült annak, hogy Kiskanizsáról a Csónakázó-tóra szinte egyhuzamban ki lehet tekerni, sőt az ott elkészült sétány tovább javítja a kirándulók komfortérzetét. Rózsa nyári hobbibiciklistaként jellemezte magát, bár hozzátette: a városban sokkal praktikusabb és egészségesebb gyalog vagy kerékpárral közlekedni.

Bendéné Diós Tünde és Mavolóné Hegedüs Rózsa is biciklivel jár a
munkahelyére Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvény az iskolásoknak szóló tornával és a Kanizsai Futóklub közösségi örömfutásával folytatódott, majd a téren felállított színpadon egymást követték a gyerekeknek szóló koncertek. A napot a térről Kiskanizsáig tartó kerékpáros felvonulás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában