Ünnepi szentmisével kezdődik a rendezvény

2020.01.02. 07:00

A várossá nyilvánítás évfordulóját ünneplik Lentiben

A település várossá nyilvánításának évfordulóját ünneplik szombaton. A rendezvény hagyományosan ünnepi szentmisével kezdődik a Szent Mihály-templomban. A program részleteit Horváth László polgármester ismertette sajtótájékoztatón.

Korosa Titanilla

A Kerka Táncegyüttes rendszeres fellépője a városnapi programsorozatnak Fotó: ZH Archívum/Kósa Róbert

– Színvonalas műsorral emlékezünk idén is Lenti várossá avatásáról – kezdte a polgármester. – Szombaton 14 órakor a Szent Mihály-templomban ünnepi szentmisével veszi kezdetét a program, melynek főcelebránsa dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek lesz. Ezt követően 15 órától a városi művelődési központban folytatódik a rendezvény, ahol dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter mond ünnepi beszédet. Ezután a hévízi Musica Antiqua Együttes Baráti Köre és a helyi Kerka Táncegyüttes lép fel. A hagyományoknak megfelelően ez alkalommal is többen részesülnek majd városi kitüntetésben a településért végzett munkájuk elismeréseként: a Lenti Városért elismerő cím mellett további hét kitüntetett veheti majd át személyre szóló plakettjét.

A Kerka Táncegyüttes rendszeres fellépője a városnapi programsorozatnak Fotó: ZH Archívum/Kósa Róbert

Horváth László hozzátette még: elkészült Lenti 2020-as képes naptára, amit a rendezvényt követően minden család átvehet, és az önkormányzat tagjai 19 órától tűzijátékkal, lángossal, valamint forralt boros koccintással várják a település lakóit a rendezvénytérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában