Madarak, emlősök, hüllők a kitűzőkön

2019.03.18. 08:00

A kanizsai könyvtár csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kampányához

A Halis István Városi Könyvtár is csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jelvényadomány-kampányához.

Horváth-Balogh Attila

Benke Dániel könyvtáros a mívesen kidolgozott jelvényekkel Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Pár száz forintért cserébe minden adományozó egy elegáns, szépen kidolgozott, élethű jelvényt kap ajándékba. A kitűzők madarakat, emlősöket, virágokat, gombákat, hüllőket és rovarokat ábrázolnak.

Benke Dániel könyvtáros a mívesen kidolgozott jelvényekkel Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Czupi Gyula könyvtár­igazgató jóváhagyásával, de az én ötletem nyomán csatlakoztunk az akcióhoz, mert a természetvédelem, a madárvilág megóvása a szívügyem – tudtuk meg Benke Dániel könyvtárostól. – Pár évvel eze­lőtt egy soproni könyvtáros- vándorgyűlés alkalmával találkoztam először a madártani egyesület kitűzőivel, ráadásul egy borboltban; tehát olyan helyen, ahol az ember nem is nagyon várná. Akkor vetődött fel bennem, hogy miért ne lehetne ennek helye a könyvtárunkban is, ahol számos, a természet védelmével foglalkozó kiadvány megtalálható, olvasható. Fontosnak tartom, hogy ily módon is támogassuk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet, amely évről évre nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy megóvja a minket körülölelő, gyönyörű természetet, és felhívja az emberek figyelmét arra, hogy micsoda kincs birtokában vagyunk. Sajnos gyakran méltatlanul bánunk ezzel a páratlan értékkel, a minap hallottam a rádióban, hogy már csaknem egymillió fecske hiányzik a hazai faunából, részben azért, mert éppen mi, emberek verjük le a fészküket. Úgy gondolom, a kitűzős akció felkarolásával mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az egyesület megóvja tollas barátainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában