A zsidó temetőben hajtottak fejet előttük

2019.06.19. 08:00

A holokauszt áldozatairól emlékeztek meg Zalaszentgróton

Az önkormányzat és a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség megemlékezett a holokauszt áldozatairól, köztük a zala­szentgróti áldozatokról a felújított zsidó temetőben.

ZH

A megemlékezés résztvevői a temetőben

Fotó: B. Purger Nikoletta

Baracskai József polgármester szavait Goldschmied István imája követte, majd dr. Suchman Tamás mondott beszédet. Felolvasott egy részletet édesanyja, Bauer Júlia feljegyzései­ből, melyek a deportálásról, a haláltáborokról és a hazatérésről szólnak. Ebből kötet is született, És mégis címmel.

A megemlékezés résztvevői a temetőben Fotó: B. Purger Nikoletta

A vészkorszak után született imát az emlékkövek elhelyezése követte a zalaszentgróti zsidó temetőben. A megemlékezést Siklósi Vilmos, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke beszéde zárta. Siklósi Vilmos köszönetét fejezte ki Zalaszentgrót önkormányzatának azért, mert közreműködött a temető felújításában. A megemlékezők végül a Béke ligeti emléktáblánál és az egykori zsinagóga helyén elhelyezték az emlékezés koszorúit és az emlékköveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában