Értéktár

2019.06.12. 07:00

A helyi recepteket gyűjtenék össze Zalakaroson

Nemrég a képviselő-testület döntött arról, hogy idén a helyi ételkülönlegességekre fókuszál a Zalakarosi Értéktár.

Horváth-Balogh Attila

Novák Ferenc polgármester, az értéktár bizottság elnöke elmondta: jelenleg a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár végzi az értéktárral kapcsolatos feladatokat és nyilvántartásokat. Az értéktárban olyan helyi értékek szerepelnek például, mint a római katolikus templom, a helyi népviselet fejdísze, a gyöngyös necc, a zalakarosi gyógyvíz- és fürdőkultúra, a Tour de Zalakaros, a Nemzetközi Sakkfesztivál, valamint a tónai szőlő- és borfajta. Az értéktár bizottság tavaly szeptemberben arról döntött, hogy bekerül még a Hat érzék integrált városimázs- és a Zalakaros Go Wild program, s megpróbálja elérni, hogy e két érték a megyei tárban is helyet kapjon. A zalakarosi gyógyvíz- és fürdőkultúrát pedig szívesen látnák a Magyar Értéktárban, a hungarikumok között.

Az értéktár bizottság munkája folytatódik: ebben az évben is feladat az értéktárba beérkező javaslatok megvizsgálása, illetve kiemelt projekt Zalakaros gasztronómiai értékeinek feltérképezése, a helyi receptek összegyűjtése. Ebben a munkában egyébként számítanak a lakosság aktív segítségére, közreműködésére is, a helybeliek a tradicionális zalakarosi ételreceptjeiket a közösségi ház e-mail-címére küldhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában