Koncertek és bringák

2019.08.31. 07:00

A Giro-fesztiválon nyolc hónapos visszaszámlálás kezdődött

Pénteken kerékpáros bemutatókkal, komoly technikai show-műsorral folytatódott a Giro d’Italia 2020-as zalai befutójának úgynevezett nyitóbulija.

Pásztor András

Csütörtök este közel tízezres tömeg tombolt az Erzsébet téri koncerteken Fotó: Szakony Attila

Régóta nem látott tömeg gyűlt össze csütörtök este az Erzsébet téren, hogy egy hatalmas buli keretében kezdődhessen meg a visszaszámlálás a világ második legnagyobb kerékpárosversenyének alig nyolc hónap múlva várható kanizsai befutójáig. Az Erzsébet téren felállított hatalmas színpadon elsőként a Kiscsillag zenekar lépett fel, majd következett a Wellhello, végül pedig a Halott Pénz slágereire bulizott a közel tízezer fős tömeg. Mindez pedig nemcsak azt bizonyítja, hogy Nagykanizsán valóban óriási várakozás övezi a Giro d’Italia 2020-as zalai befutóját, hanem azt is, hogy a jó programok iránt a városban hatalmas az érdeklődés. Ha muszáj lenne bármilyen kritikát megfogalmazni, az csak annyi lenne, hogy a vendéglátóipari egységek sem tudtak felkészülni ekkora embertömegre, és az este során kígyózó sorok torlódtak fel a pultok előtt.

Csütörtök este közel tízezres tömeg tombolt az Erzsébet téri koncerteken Fotó: Szakony Attila

Pénteken az Erzsébet téren kerékpáros bemutatókkal folytatódtak a programok. Elsőként a Gizmo nevével fémjelzett BMX Freestyle Show-t láthatta a közönség, melynek keretében az ország legügyesebb „BMX és MTB-banditái” mutatták be lélegzetelállító mutatványaikat. Ezt követően Hegedűs László, azaz „Hege” kétszeres Guinness-világrekorder és 24-szeres országos bajnok triálversenyző mutatta meg, milyen játszi könnyedséggel képes fel és le ugrálni a különféle tereptárgyakon anélkül, hogy egy pillanatra is levenné a lábát a pedálról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában