Kosárlabda

2014.03.14. 20:21

Újabb nagyon fontos ZTE KK-siker

Pénteken este következett Egerszegen egy újabb Egerszeg – Pécs összecsapás, de ezúttal már a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának középszakaszában. A ZTE KK visszavágott az alapszakaszban elszenvedett hazai vereségért a Pécsnek és újabb nagyon fontos sikert könyvelt el.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – PVSK-Pannonpower 86-66 (18-17, 26-12, 20-25, 22-12)
Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: dr. Vígh, Szabó, Vida.
ZTE KK: Boston 18/3, Gáspár -, Plumb -, Safford 32/15, Lekli 15. Csere: Kertész 4, Koma 4, Velkey -, Kovács Á. 10/6,  Kámán 2, Kerkai 1. Vezetőedző: Raúl Jiménez.
PVSK: Nelson 20/6, Budimir 10/3, Bíró O.  6/6, Csabay 10/9, Sarlija 2. Csere: Halász 6, Nagy K. -, Bödör -, Somogyfoki 2, Pascu -. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A két csapat legutóbbi egerszegi összecsapása az alapszakaszban pécsi győzelmet hozott, így a zalaiak szerettek volna visszavágni azért a fájó vereségért. A ZTE KK kedden a Falco otthonában szenvedett vereséget, de  hazai oldalon  elhangzott: minél előbb szeretnék elfeledni azt a találkozón. Péntek este aztán lendületesen kezdett a PVSK, amely az első pontokat megszerezte és vezetett is a pécsi csapat. A zalaiak  láthatóan sokkal jobban pörögtek, mint a keddi találkozón és ebben bízhatott a házigazda, hogy képes lesz felőrölni az ellenfél erejét. Mindenesetre szorosan alakult a találkozó (9. p.: (15-15), az egerszegiek szoros védekezése és letámadása  sokszor megzavarta az ellenfelet, de a pécsiek azt is bizonyították, hogy egyre egységesebbek.  Jól reagáltak erre is, de aztán a zalaiak egy Kovács-triplával és Boston ziccerével 25-20-ra elléptek. Megint Boston kosarai következtek és ezzel állandósult a zalai előny (17. p.: 29-22).  Egyre inkább az egerszegiek akarata érvényesült, láthatóan Safford is belelendült a játékba, aki jókor szerzett kosarakat és a harmadik tripláját is megszerezte (39-27). Mindez megnyugtatta, egyben egyre magabiztosabbá tette a zalaiak játékát, és egy bravúrkosárral ért véget a félidő. Safford kapta a labdát 2 másodperccel a vége előtt és a félpályától,  csont nélkül talált a gyűrűbe, aki 18/12-es mutatóval zárta a játékrészt (44-29).

(Fotó: Pezzetta Umberto)

A második félidő elején újabb hazai kosarak estek és a 22. percben már 50-29 volt az állás, amikor a ZTE KK kispadja kapott technikai hibát: Jiménez edző feldöntött egy reklámtáblát, s mintha azt kiabálta volna: ne nyugodjatok meg! A PVSK 50-42-re felzárkózott a büntetők után, így pedig tényleg nem volt még vége a mérkőzésnek. Kár volt ezért a közjátékért, ami egyértelműen a Pécsnek jött jól. A ZTE  KK csak egy rövid ideig esett ki a ritmusából, Safford egy hármassal megint 13 pontra növelte az előnyt (28. p.: 60-47), amire Lekli kettő plusz egy ponttal  „erősített rá”.  Mégsem nyugodhatott meg a zalai csapat, hiszen szívós ellenfélnek bizonyult a PVSK, mely a harmadik negyedet meg is nyerte. Az utolsó negyed 64-54-es állásnál kezdődött, és Boston kosarai jöttek jól a házigazdának, amivel újra 15 pontra tornázta fel a hazai előnyt (69-54). Az egerszegiek amerikai irányítója egyébként nagyon magabiztosnak tűnt később is, hiszen jó döntéseket hozott, közben pedig teltek a percek. Ami egyértelműen a zalaiaknak kedvezett, és nem is zökkentek már ki ebből a ritmusból, a Pécs pedig érezhetően feladta a reményét, hogy ezt a találkozót megnyerje (80-61). A ZTE KK kijavította keddi botlását és a középszakaszban négy mérkőzésből hármat megnyert, tovább éltetve reményét a  play off-ba kerülésért.

A találkozó után Gáspár Dávid, a ZTE KK játékosa  elmondta, a csapat  ezt a győzelmet a kórházban lévő Polster Péternek, a csapat masszőrének  szeretné felajánlani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!