Kosárlabda

2014.01.20. 17:25

Az idényben először nyert a Volán

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság Nyugati-csoportjának legutóbbi fordulójában a Z. Volán megszerezte idénybeli első győzelmét, míg a Nagykanizsa jobb második félidei játékával ért el újabb sikert.

Zala Volán TETatai SE 81-64 (22-12, 13-21, 19-13, 27-18)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Esztergályos R.,Gráczer Zs.

Zala Volán TE: Gerencsér 16/6, Balogh 22/6, Gergácz 6, Ambrus G. 18/6, Zsemberi 11/9. Csere: Kalcher -, Fülöp 8, Szekeres -, Takács -. Edző: Bukics Zsolt.

A tabellán közvetlenül a Volán előtt állt a Tata, amely eddig egyetlen győzelmet könyvelt el, méghozzá éppen az egerszegiek ellen. A visszavágásra tehát remek alkalmat jelentett az újbóli találkozás és jól is nyitotta a mérkőzést a ZVTE (22-12). A folytatásban viszont némileg hullámvölgybe került a házigazda, ezt használta ki a Tata, amely megnyerte a második negyedet, bár a vezetést nem tudta átvenni. A nagyszünetet követően aztán ritmust váltott a Z. Volán gárdája, bejöttek a külső dobások is, és egységes kosárlabdával sikerült megnyerni a találkozót.

Jók: az egész csapat.

Bukics Zsolt: „Jó védekezéssel és ötven százalék feletti mezőnymutatóval nem maradhatott el a várva várt siker. Gratulálok a csapatomnak!"

 

Kanizsai Vadmacskák SESMAFC-NYME 76-63 (20-18, 19-21, 22-16, 15-8)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Bálind A., Koncsek.

Vadmacskák: Fekete 21/9, Kardos 8, Nagy D. 4, Jurkó 16, Oros 8/6. Csere: Hegyi 9/3, Herman 6/3, Horváth E. 1, Törőcsik, Gutai, Bernáth 3, Karancz. Edző: Gábor Erzsébet.

Az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Vadmacskák védekezési hibáit kihasználva a vendégek 4 ponttal léptek el. A 6. percben aztán Herman Aliz 6 pontjával már a kanizsaiaknál volt az előny. A második negyedben is változatos volt a mérkőzés, jobbára a hazaiak vezettek, de a Sopron mindig felzárkózott. Fordulás után újra vezetett 4 ponttal a vendégcsapat, de ekkor a Kanizsa védekezést váltott, és 9-2-es részeredménnyel visszavette az e-lőnyt. A záró tíz percben a hazaiak hárompontos kosarakkal operáltak, és erre már nem tudott felelni a SMAFC.

Gábor Erzsébet: „A második félidőben feljavultunk a játék minden elemében, csapatvédekezésünk összeállt, támadó játékunknak volt ritmusa, ennek köszönhetjük az újabb győzelmünket."

Jók: az egész csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!