Kosárlabda

2012.04.19. 18:34

Bronzcsata: a ZTE NKK kiharcolta szerdára a ''hosszabbítást''

Zalaegerszeg – Az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabdacsapata kiegyenlített a bronzcsatában a Pécs 2010 ellen csütörtökön, így a felek a döntést jövő szerdára hagyták.

Kerkai Attila

ZTE NKK–Pécs 2010 83-78 (23-20, 20-15, 19-19, 21-24)
Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Forrai, Söjtöry, Boros.

ZTE: Bukovszki (16/6), Zsovár (14), Szélesy (12), Vida (23/6), Czukor (15/3). Csere: Horváth Zs. (2), Varga (-), Szalay (1), Ambrus (-). Edző: Gáll Tamás.
Pécs: Raksányi (16/6), Quigley (14/3), Laczi (8), Sarok (4), Murphy (21). Csere: Török (7/3), Szamosi (2), Pénzes (6). Edző: Zeljko Djokic. 
Kipontozódott: Vida a 40., illetve Raksányi a 38., Laczi a 39. percben.


A párharc első mérkőzését még hétfőn a Pécs nyerte, így a két győztes csatáig tartó sorozat végére akár pontot is tehetett volna. Csakhogy, Zeljko Djokic, a Pécs edzője elmondta: cseppet sem számít könnyű mérkőzésre. Egyrészt a ZTE együttesét tartja annyira veszélyesnek, hogy egyenlítsen, másrészt betegség miatt nélkülöznie kellett Horváth Lillát, akinek a játéka hiányozni fog.

Igencsak lendületesen kezdtek a csapatok és a hangulatnak kifejezetten jót tett, hogy a pécsi szurkolók egy csoportja is elkísérte övéit Egerszegre. A vendégek már a labdát hozó játékost is keményen támadták, de a ZTE NKK jól szervezte meg a játékát, és vezetett (11- 6). A Pécs viszont kellően motiváltan játszott, így tartotta a lépést, aztán a második negyed elején a zalaiak „kiugrási” kísérlete sikeresnek bizonyult. A Pécs nem tudott kosarat dobni, a zalaiak pedig 30-20-ra elléptek, főleg agresszív játékuknak köszönhetően, de ekkor közbejött néhány hazai hiba. A baranyaiak csak kevés cserével játszottak, azonban a mérkőzés maga így is kifejezetten élvezetes volt, köszönhetően az iramnak. Amikor kellett Czukornak vajból volt a keze (39-28), így a hazai előny megmaradt a szünetig.

Két gyors vendégkosár vezette be a második félidőt (43- 39), ami tovább fokozta az izgalmakat és a Pécs vette át a ZTE NKK szerepét, amely innentől nagyon keményen kezdett el védekezni. A zalaiak viszont nem törtek meg, Vida hasznos játéka és a gyorsaság is megmaradt, így mindig válaszloni tudtak, de aztán sorra hagyták ki a lehetőségeket. Az addig biztosan tartott 8-10 pontos előny a záró 10 perc elejére négyre olvadt, sőt Török triplájával 62-61-re módosult az állás. A ZTE NKK elbizonytalanodott és úgy tűnt, a Pécs akár a maga javára is fordíthatja a mérkőzést, hiszen a házigazdáktól már többen a kipontozódás határára értek. Az utolsó két perc rendkívüli izgalmakat hozott. Vida hármasával 73-69-re lépett el a ZTE, amikor Laczi kipontozódott, azonban Quigley hármasa 77- 76-ra megint nyílttá tette a találkozót. Az utolsó percben viszont a zalaiak jól büntetőztek, amivel megnyerték a mérkőzést, és 1-1-re módosították a párharc állását. Következik a bronzcsatát eldöntő harmadik mérkőzés szerdán, Pécsett. 


ÍGY LÁTTÁK AZ EDZŐK
Gáll Tamás: „Ezzel a tűzzel méltán vívtuk ki a harmadik mérkőzés lehetőségét és annak nagyon örülök, hogy Pécsre kell utaznunk.”
Zeljko Djokic: „Nagyon nagy meccset játszottunk, de hiányzott Horváth Lilla a rotációból. Csapatom óriásit harcolt, ez a találkozó beillett egy döntőnek is, és remélem, hogy szerdán saját közönségünk előtt hasonló mérkőzést vívhatunk.”


Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!