Kosárlabda

2012.03.22. 07:09

ZTE NKK: Szélesy szerint átmeneti állapotban van a csapat

Zalaegerszeg - A helyi kosárlabdaéletben mostanság a jó hírekről a nők gondoskodnak. A Magyar Kupa négyes fináléjában a ZTE NKK ugyan negyedik lett, de játéka elismerést aratott, Szélesy Juditot pedig beválasztották a torna legjobb ötösébe. Vele beszélgettünk, már a szombaton kezdődő, FTC elleni bajnoki pároscsatáról is.

Kerkai Attila

- Két jó mérkőzés Győrben, mégis a vesztes szerepe jutott. Miért?

- A kettőből az egyiket valóban szerettük volna megnyerni. A bronzmérkőzésen nyílt erre nagyobb lehetőség, de hiányzott a csapatból 10 centiméter magasság és 25 kiló tömeg, ami a pécsi Murphynél viszont megvolt...

- Tavaly volt egy Page nevű centerük. Vele meglenne most a bronz?

- Biztos vagyok benne! Egyértelmű, hogy ezen a poszton kaptunk ki, a Pécs ezzel az előnyével nyert.


- Önt viszont beválasztották a torna álomcsapatába. Jogosan?

- Furcsa helyzet, hisz az ötösben éppen igazi center nem kapott helyet. Ráadásul a negyedik helyezett csapatból nem szoktak válogatni, de szakemberek döntöttek, úgyhogy örömmel el kell fogadni.

- Szombattól itt az új feladat, kezdődik a bajnoki rájátszás, az FTC ellen, a négy közé kerülésért. A tavalyi bronz után szinte elvárás, hogy ezt az akadályt vegye a csapat.

- Eleve így is tervezünk. Tavaly, szintén az FTC ellen vívtuk a negyeddöntőt, akkor három mérkőzésen sikerült túljutnunk rajta. Igazából az MK négyes döntője is már az e párharcra történő felkészülést szolgálta. Szeretnénk a legrövidebbre zárni a sorozatot, bár a Fradi jó csapat.

- Okozhat akár meglepetést?

- A két csapat hasonló szerkezetű, ismerjük is egymást. Aki jobban akarja az elődöntőt és védekezésben is a másik fölé kerekedik, az jut az elődöntőbe. Szerintem ezen fog múlni minden.

- Gondolom, meg sem kell kérdeznem, hogy a motiváció terén miként állnak.

- Eltalálta, nagyon szeretnénk megint elődöntősök lenni és van is egy elképzelésünk arról, hogy esetleg a négy között egy meglepetés is fűződjön a nevünkhöz. Egységesek vagyunk, tudjuk, hogy melyek a hiányosságaink, de azt is, mivel tudjuk ezeket pótolni.

- Edzőjük, Gáll Tamás még mindig kiscsapatnak tartja a ZTE NKK-t. Így érzik ezt a játékosok is?

- Olyan átmeneti állapot a miénk. Egy kicsit még mindig kicsik vagyunk, viszont most már megvan a respekt is velünk szemben.

- Szombaton itthon kezdenek. A közönség biztatása számít majd?

- Megint a fiúk előtt játszunk és ilyenkor a mi mérkőzésünkre is többen jönnek. Kellenek is a nézők, nekünk sem mindegy, hogy kétszázan vagy ötszázan foglalnak helyet a lelátón. És az sem kérdéses, hogy jól jön a biztatás.


A negyeddöntő valamelyik fél két sikeréig tart, így összesen három mérkőzés lehetséges ebben a párharcban is. Szombaton tehát idehaza (16.45) indul a ZTE NKK–FTC csata, majd szerdán (18.00) a fővárosban folytatódik. Ha szükséges, akkor a harmadik mérkőzést április 1-jén, vasárnap 17 órától Zalaegerszegen rendezik.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!