Kosárlabda

2012.02.14. 17:54

Kanizsa KK: tartalékosan is remekeltek (képgalériával)

Az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokság tabellavezetője, a Kanizsa KK hatalmas küzdelemben, az utolsó negyedben mutatott kiváló játékéval győzte le a budapesti MAFC gárdáját.

Benedek Bálint

Kanizsa KK DKG East– MAFC 89-84 (20-14, 21-33, 20-20, 28-17)
Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Horváth A., Németh, Gráczer. Férfi mérkőzés.

Kanizsa: Bausz (16/3), Tóth (2), Balogh (15/9), Zsámár (12), Hoffmann (18). Csere: Czigler (2), Bus (8/3), Murvai (10), Stárics (6). Edző: Kovács Nándor.

Beák térdproblémák, a kettős igazolású Kertész szintén sérülés miatt nem játszott. Furcsamód Neal pedig meg sem jelent a találkozón. Ez sem zavarta a kanizsaiakat, hisz´ Bausz és Balogh irányításával sokáig érvényesülni sem hagyták a vendégeket (3. p.: 9-0). Hoffmann a lepattanók gyűjtésében jeleskedett, így a fővárosiak nem tudtak közelebb férkőzni hozzájuk. A folytatásban a dél-zalaiak játéka pontatlanabbá vált, s magukra húzták az ellenfelet (12. p.: 22-19). Ettől pedig a fővárosiak vérszemet is kaptak, s agresszívabb játékra váltottak, amiben a játékvezetők nem akadályozták meg őket. A kanizsaiak tehetetlenül nézték, ahogy a MAFC egyenlít (18. p.: 41-41). Kovács Nándor edző bosszúságában úgy földhöz vágta a mágnestábláját, hogy az ripityára törött.


Aztán fordulás után rendezte sorait a dél-zalai gárda, higgadt és koncentrált játékkal újra átvették az irányítást. Ez azonban nem tartott sokáig, ugyanis a védekezésre továbbra sem figyeltek Zsámárék. A záró negyed elején még úgy tűnt, meglepetésre kikapnak a hazaiak, ám hirtelen új erőre kapott a gépgyári alakulat, s Hoffmann szenzációs játékával ledolgozta a hátrányát (38. p.: 79-79). Innentől kezdve a lelkes hazaiak akarata érvényesült, míg a kimerült vendégek többet is hibáztak, az utolsó percben még a folyamatosan méltatlankodó trénerüket is kiállították. A kanizsaiak a diadalukkal bebizonyították, extrán tartalékos kerettel is képesek győzni, s ezzel megerősítették első helyüket a tabellán.

Jók: Hoffmann, Bausz, Balogh.

Kovács Nándor: „Nehéz szülés volt. A lényeg, hogy nyertünk, aminek a jelenleg helyzetünkben örülni kell.”  Az amerikai légiósról, Marcus Nealről napok óta semmit nem tud a Kanizsa KK. Számtalan találgatás kapott már szárnyra. Állítások szerint más magyar csapathoz igazol, de arról is beszélnek, hogy Szlovákiába tart... Az egyesület elnöke, Horváth Balázs elmondta: a játékos, de a menedzsere is elérhetetlen. Egy biztos, hogy papíron még a nagykanizsai egyesület játékosa.


Az amerikai légiósról, Marcus Nealről napok óta semmit nem tud a Kanizsa KK. Számtalan találgatás kapott már szárnyra. Állítások szerint más magyar csapathoz igazol, de arról is beszélnek, hogy Szlovákiába tart... Az egyesület elnöke, Horváth Balázs elmondta: a játékos, de a menedzsere is elérhetetlen. Egy biztos, hogy papíron még a nagykanizsai egyesület játékosa.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!