Kosárlabda

2012.01.24. 17:51

Kupaszerda: a KKK a Sopront fogadja, a ZTE KK Fehérváron

A férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján két zalai csapatért is lehet majd szorítani: a Kanizsa KK-DKG-East 18 órakor fogadja a Soproni KC-t, míg a Zalakerámia- ZTE KK az Albacomp vendége lesz (19.00).

Kerkai Attila

Nem panaszkodhat az utóbbi időszak eredményességére a Kanizsa KK-DKG-East NB I B-csoportos férfi kosárlabdacsapata, amely döntőt játszott a Hepp Kupában, vasárnap pedig bajnoki rangadón megverte egyik legnagyobb riválisát. A Veszprém elleni siker után viszont szerdán a Cserháti-csarnokban még nagyobb bravúrra lenne szükség a Magyar Kupában, hogy legyőzzék az élvonalbeli Soproni KC-t. A továbbjutásról egy találkozó dönt, de nézzük, Kovács Nándor edző lát-e esélyt erre.


– Kezdjük azzal, hogy a célunkat már elértük, hiszen egy élvonalbeli csapatot fogadhatunk tétmeccsen – nyilatkozta a szakvezető. – A Sopron remek együttes, nem véletlen, hogy az elmúlt hét végén az Albacompot is legyőzte, ugyanakkor mi is egy fontos mérkőzésen nyertünk vasárnap. Az erőviszonyokkal viszont tisztában vagyunk, de szeretnénk megnehezíteni a soproniak dolgát. Jó hangulatú mérkőzésre számítok, sok nézővel, hiszen ritka, hogy egy A-csoportos együttes vendégeskedjen nálunk.

Kovács Nándor elmondta: nincsenek sérültjeik. Az ellenfélnél szerinte a légiósok (Jermaine Thomas, Benson Egemonye és Janou Rubin) viszik a prímet, de a válogatott Molnár András is erőssége a Sopronnak. A mérkőzésre – mint a KKK bajnoki találkozóira is – a belépés ingyenes.

A Zalakerámia-ZTE KK „kétfordulós” párharcot vív az Albacomppal és a múlt szerdai első találkozón, Egerszegen nyert az Alba (77-71). A szerdai, fehérvári visszavágót maga Kis Attila vezetőedző is formalitásnak érzi.


– Jobb csapat az Albacomp, túl nagy reményeink nem lehetnek – állapította meg. – Próbálok azoknak is lehetőséget adni most a játékra, akik eddig kevesebbszer szerepeltek, hogy egy kissé felhozzuk őket tétmeccsen, hiszen készülünk a fontos bajnoki mérkőzéseinkre. Kinter vállsérülése okoz gondot és persze Vertetics ujjsérülése is még túl friss ahhoz, hogy teljes értékű harcos lehessen. 

A férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében további négy párosításban dől el szerdán a továbbjutás: Kecskemét– Körmend (az első meccs eredménye: 79- 92), Szeged–Paks (61- 94), Kaposvár–Pécs (88-83), Salgótarján– Falco (ezt az egy összecsapást játsszák). 



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!