Kosárlabda

2011.12.30. 07:07

Zalakerámia-ZTE KK - Edzőváltás lesz?

A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosarsainak szerdai, hazai veresége nem kis indulatokat váltott ki. A Szeged elleni kudarc (90-82) már az edzőváltás lehetőségét is felvetette.

Kerkai Attila

Például az, hogy a ZTE KK jelenlegi kerete ennél sokkal többre nem képes. Sajnos az is bebizonyosodott, hogy a zalaiak légiósai nem képviselnek azonos szintet a riválisok külföldi játékosaival, ami elsősorban nem szakmai, hanem inkább anyagi kérdés. A ZTE KK-tól ugyanis a nyáron éppen a húzóemberek távoztak, az erősítés is kívülről kellett tehát, hogy érkezzen. Ahogy más csapatoknál is, és tetszik, nem tetszik, az akció sikerén sok minden eldől. A kérdést tehát most már fel lehet tenni úgy is: kell-e a ZTE-nek három külföldi játékos, vagy legyen kettő, de két nyerő típusú? Merthogy a jelenlegi csapatból éppen ilyen kosarasok hiányoznak - s ez megint csak pénzkérdés.

Az újabb elmaradt siker után pedig az is kérdés: hogyan tovább? Információink szerint a klub tulajdonosa, az önkormányzat és az ügyvezető az edzőváltásban gondolkodik, amin Kis Attila nem lepődött meg. A szakvezető érdeklődésünkre elmondta: számol a lehetőséggel, ám csak azért, mert ez a tulajdonos szíve joga. Más kérdés, hogy illene már a klubnál is rendbe tenni a dolgokat, hiszen továbbra is csúsznak a fizetések, s igazából komolyabb szponzorokat nem sikerült megnyerni a csapat mellé - az ígéretek és a remények ellenére. Pénz nélkül pedig nehéz nagyot alkotni... Az, hogy marad-e a Kis Attila-Patonay Imre szakmai páros vagy sem, vélhetően pénteken válik publikussá.


EGY CSERE IS VIHART KAVART
Kertész Dániel lehetett volna a találkozó hôse, aki óriási szívvel harcolt. A cserejátékos adott ritmust együttesének, de az ô személye váltotta ki a legnagyobb vihart is, amikor a hajrában lecserélték, hogy pihenjen egy szusszanásnyit. Óriási energiát emészett fel részérôl az iram, amit maga diktált, viszont azonnal vissza kellett állnia, mert Vertetics a kipontozódás határához érkezett. A publikum egy része értelmetlen „cserélgetésnek” vette ezt, pedig csak az adott szituáció hozta így. Olaj volt a tûzre...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!