Kosárlabda

2011.01.23. 17:37

A ZTE NKK fölényesen legyőzet az Újbudát

Kötelezőnek számító sikert aratott szombaton a BEAC vendégeként a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabdacsapata, amely 34 pontot vert ellenfelére.

Zalai Hírlap

BEAC-Újbuda–ZTE NKK 46-80 (6-17, 17-25, 16-23, 7-15)

Budapest, 100 néző. Jv.: Szilas, Jurák. BEAC: Szász (4), Kisvári (2), Bagi (2), Zsámár (2), Kárász (4). Csere: Szamosi (-), Magyar (3), Havasi (14/6), Katona (1), Cseh-Szombathy (2), Horváth 12), Gróf (-). Edző: Balogh Judit.

 ZTE NKK: Bukovszki (3), Zsovár (14/3), Ambrus Sz. (9), Szélesy (8), Page (15). Csere: Sonyák (10), Szalay (11), Czukor (10), Góth (-), Dukai (-). Edző: Gáll Tamás.

Esélyesként érkezett Budapestre a ZTE NKK, amely két dologból fakadt. Egyrészt jobb erőkből áll, másrészt az egerszegiek remek formában várták a találkozót, amely már az első percek játéka után kidomborodott. Már az első negyedet is biztosan nyerte a zalai alakulat, a másodikban pedig főleg Page hatékony játékának köszönhetően még jobban ellépett. Az amerikai centert nem tudták semlegesíteni a vendéglátók, aki a 25. perctől már nem is szerepelt, de ennyi idő is elég volt számára, hogy 15 pontot és 17(!) lepattanót gyűjtsön. Ekkor már tetemesre nőtt a zalai előny (26. p.: 33-59), Bukovszki is pihent, hiszen Page-hez hasonlóan ő is már négy személyivel rendelkezett. Két kulcsjátékosát nyugodtan pihentethette Gáll Tamás edző, hiszen Zsovár, Czukor, Szélesy és Szalay is eredményesen és lendületesen játszott. A végén már a fiatalok is helyet kaptak a csapatban, a BEAC ugyan derekasan küzdött, de nem tudta megakadályozni a ZTE NKK-t abban, hogy 34 pontnál kisebb különbséggel győzzön. A ZTE NKK-ra szerdán sokkal keményebb csata vár rá: a Győr vendége lesz.

Balogh Judit: „Tökéletesen négyszögletes volt a találkozó: papírforma...”

Gáll Tamás: „Abszolút sima volt ez a mérkőzés és mindenki elegendő játéklehetőséget kapott. Page és Bukovszki korán begyűjtötte a negyedik hibáját, de ettől függetlenül is mindenképpen pihentetni szerettem volna őket ezen a találkozón.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!