Kosárlabda

2010.10.19. 15:56

ZTE KK: szerdán jön a Tarján

Szerdán 18 órakor a megyeszékhelyi Városi Sportcsarnokban a Salgótarján együttesét látja vendégül a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata.

Bóbics László

– Az előző fordulóban a vártnál könnyebben nyertünk Szegeden – jelentette ki Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője. – Nagyon jól dobtunk, ez döntő volt, bár a teljesség igényéhez tartozik, hogy közben a hazaiak a vártnál gyengébben védekeztek. Minden siker nagyon fontos egy bajnokságban, de az elsőnek itthon és idegenben is különös a jelentősége, hisz´ nagy lökést adhatnak a folytatásra. Nekünk mind a kettő megadatott, így bizakodva várjuk a folytatást.


– A héten feszes programjuk lesz, hiszen szerdán itthon, szombaton pedig idegenben játszanak.

– A Salgótarján elleni találkozó tűnik egyszerűbbnek. Nálunk csak Vertetics Ádám bajlódik kissebb sérüléssel, lehet, hogy az ő játékára nem is számíthatok. Ennek ellenére, a szerdai találkozót hozni illene. Ne értsen senki félre, távol áll tőlünk, hogy lenézzük a vendégeket, de a keretek erősségét figyelembe véve mi vagyunk az esélyesek.

– Igaz ez a szombati, Pécs elleni mérkőzésre is?

– Az a találkozó már sokkal nehezebbnek tűnik. Nem lehetett pontosan tudni, a nyáron mennyire erősödött meg a baranyai gárda, de a Paks legyőzésével bizonyították, hogy számolni kell velük. Előbb azonban a Salgótarjánra koncentrálunk.

A ZTE KK közleményt adott ki anyagi problémái kapcsán: „A klub tartozásai kiegyenlítésére jelentős erőfeszítéseket tesz, melyek várhatóan rövid időn belül eredményre vezetnek. E körülmények nem befolyásolják a csapat teljesítményét, eredményes szereplését. A kitűzött célunk továbbra is a biztos bejutás a rájátszásba és ott a minél jobb eredmény elérése.” 


A ZTE NKK hét végi meccsén nem volt fűtés a sportcsarnokban.
– Sajnos elöregedett a rendszer és a felkészítést egy csőtörés is alaposan hátráltatta – így Kugler László, a csarnok igazgatója. – Vasárnap este végeztünk a munkákkal és hétfőn reggeltől már elindult a fűtés a Városi Sportcsarnokban.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!