Kosárlabda

2010.10.05. 09:15

Voja jól érzi magát Egerszegen (videóinterjú)

A Zalakerámia ZTE KK - MJUS Fortress Körmend mérkőzés után nyilatkozott honlapunknak Vojvoda Dávid. A fiatal klasszistól azt is megkérdeztük, hogy igazak-e a bb1.hu információi, miszerint elégedetlen lenne a zalai megyeszékhelyen...

Urbanics Pál

Videóinterjú Vojvoda Dáviddal

A Zalakerámia ZTE KK - MJUS Fortress Körmend mérkőzés összefoglalója - kommentár nélkül

Zalakerámia ZTE KK - MJUS Fortress Körmend 80-78 (21-18, 19-15, 25-30, 15-15)

Felkészülési mérkőzés, Zalaegerszeg, 1000 néző.

ZTE: Williams (14), Vojvoda (6/6), Kámán (16/12), Wilson (7), Tóth Á. (18). Csere: Kinter (3), Tóth G. (1), Gáspár (5/3), Baki (8/6), Vertetics (2)

Körmend: Dávid (6), Moore (20), Fodor (-), Ferencz (14/12), Bell (19/6). Csere: Trummer (6/6), Ruják (11), Boldizsár (2), Sonyák (-), Hegedűs (-).

Legtöbb lepattanó: Kinter György (8), ill. Bell (8).

 Legtöbb gólpassz: Williams (8), Vojvoda (6), ill. Dávid, Bell (2-2).

Nem jött  szerb a Crvena zvezda, helyette a Körmend tette tiszteletét az egerszegi Városi Sportcsarnokban szombaton délután, a "bajnoki főpróbán". Mint ismert, a bajnok Zalakerámia ZTE KK jövő szombaton kezdi meg az idényt, amikor is az újonc Debrecen látogat a zalai megyeszékhelyre.

Az első félidőben felváltva estek a kosarak, hol a hazaiak, hol pedig a légiósai által irányított Körmend vezetett. A hazaiakat jól mozgatta Lorenzo Williams, illetve Tóth Ádám agresszív játékának sem találta ellenszerét a vasi gárda. Az első félidő végén utóbbi bődületes zsákolásával 40-33-ra lépett el a hazai csapat.

A második játékrész kis közjátékkal kezdődött, hiszen elment a villany a sportcsarnokban. 15 perc alatt helyreállt a rend, és az átmeneti sötétség után újra egymásnak eshettek a felek.

A ZTE KK a harmadik negyedben - hasonlóan a múlt heti Mogyorósy-emléktornához - ezúttal is nagyon pontosan dobott távolról, így állandósulhatott a két csapat közti 7-8 pontos különbség. A vendégek, a volt egerszegi kedvenc Rashad Bell vezérletével azonban nem adták fel, így a negyed végére már csak kétpontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző: 65-63.

 


A negyedik felvonásra Völgyi mester visszahozta csapatába a harmadik negyedben sokat pihentetett Williamst és Wilsont. A csapatok kapkodtak, nem jöttek a kinti dobások, kicsit fáradtnak tűntek a küzdő felek. A 34. percben Trummer trojkájával egyenlített a Körmend, majd Moore 2+1-ével már a vezetés is az övék volt: 68-71. Négy perccel a vége előtt már öt pont volt a vasiak előnye: 70-75. Megrázta magát a hazai csapat, és Williams 2+1-ével feljött egy pontra. Ekkor érkezett Bell, kinek hármasával ismét négy volt közte. Kámán Tamás a ZTE KK kapitánya a legjobbkor vállalt egyet, ugyanebből a fajtából, így két perccel a vége előtt 77-78-nál kezdődhetett a véghajrá.

Kámán szép passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tóth Ádámot, aki bedobta, majd a ráadás büntetőjét is kipipálva, 80-78-ra módosította az állást. Ez is maradt a vége, így a ZTE KK legyőzte ősi riválisát.

Videointerjú Vojvoda Dáviddal és a mérkőzés összefoglalója holnap a zalaihirlap.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!