Kosárlabda

2010.09.20. 17:25

Völgyi Péter értékelése a Göcsej Kupa után

A Zalakerámia ZTE KK döntőt játszhatott a 41. Car-Inside Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán, ám ezúttal a Szolnok jobbnak bizonyult így ők vihették haza a kupát. A torna tapasztalatairól Völgyi Péterrel beszélgettünk.

Urbanics Pál

- A Göcsej Kupa mindig nagyon hasznos, a felkészülés fontos állomása - kezdte a bajnokcsapat mestere. - Itt volt a tavalyi magyar bajnokság krémje, láthattunk egy bombaerős Szolnokot, akik visszatérő sérültjeikkel még a mostaninál is jobbak lehetnek. Pályára lépett a Körmend, ami várhatóan meghatározó csapat lesz a bajnokságban, játszhattunk a román bajnokságban vitézkedő BC Muressel, és „színfoltnak” - többre nem voltak jók - az USA Select csapata is eljött.

- A társaság a negyedik napon már nagyon fáradt volt, így léptünk pályára a Szolnok ellen, azonban az ilyen meccsek kellenek, hiszen kijön az összes hiba, amiket a bajnokság kezdetéig még orvosolhatunk. Vagy említhetném a Marosvásárhely elleni meccs fontosságát is, hiszen ott olyan összetételben játszottunk, ahogy a bajnokság során nem biztos, hogy lesz alkalmunk, maximum fault-problémák esetén. A gyakorlás azonban kell, hiszen nagyon fiatal a csapatunk.

- A felkészülés eddigi részében nem, a Göcsej Kupán azonban már elégedett voltam a védekezésünkkel, ugyanakkor támadójátékunk sokszor akadozott olyan szituációkban, amikor nagy nyomás alatt kellett játszanunk. Ilyen volt a Falco és a Szolnok elleni találkozó is. Ugyanakkor azt tudni kell, hogy míg pl. a Szolnok szinte teljes taktikai repertoárjával érkezett Zalába, addig mi két-három figurát, azoknak is az elejét játszottuk ki a meccseken. Új a csapat, még sok munka áll előttünk, hogy összecsiszolódjunk. A két évvel ezelőtti gárdához hasonlítom a mostanit, azzal a különbséggel, hogy akkor négy külföldivel dolgoztunk.

- A csapatból maradéktalanul elégedett voltam Kyle Wilsonnal, aki klasszisként játszott a neki jutó időben. Az ő visszatérése kulcsfontosságú volt. Új játékosaink teljesítménye elég hullámzó, jó példa erre Kinter György, aki a torna elején bizonytalan volt, míg a Szolnok elleni teljesítménye már a szurkolók figyelmét is felkeltette. Vagy ott van Tóth Gergely, aki egy nagyon jó kezű játékos, mégis sokszor nem merte bevállalni a távoli dobásokat. Gondolkodásban kell sokat gyorsulnia Verteticsnek, rajta meglátszik, hogy tavaly az NB I/B-ben játszott. Vojvoda Dávidon a tornára jött ki igazán a fáradtság, ugyanakkor ez érthető, hiszen gyakorlatilag semmit nem pihent a nyáron. Ugyanez a fizikai és szellemi fáradtság tapasztalható Gáspár Dávidon is. Új irányítónk, Lorenzo Williams jól tartja a labdát, jól osztogat, ugyanakkor a külső dobásai neki sem jöttek be. Összességében: van még mit gyakorolnunk, ugyanakkor időnk is van még, hiszen a bajnokság kezdetéig van pár hetünk.

- Nem csak a nézőknek, a játékosoknak is nehéz ez az időszak, hiszen tavaly hozzászoktak a sikerekhez. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy ez egy új csapat, sok munka és türelem kell még ahhoz, hogy újra jöjjenek az eredmények. Megyünk tovább előre, pénteken és szombaton Körmenden lépünk pályára a Mogyorósy Szilárd emléktornán a Graz, az Oberwart és a vasiak társaságában. - zárta mondandóját a sikeredző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!