Kosárlabda

2009.09.07. 02:29

Biztató játékkal - Wilson nem játszott, pedig várták

Zalaegerszeg (ka) - Nem hiába tartják Zalaegerszeget hazai kosárlabda fellegvárnak: a Zalakerámia-ZTE KK rendhagyó szurkolói ankétja, majd felkészülési mérkőzése is élénk érdeklődés mellett zajlott.

Kerkai Attila

ZTE másképp - hirdették meg rendezvényüket a zalaiak szombaton délelőttre, és a Champs étteremben sok szurkoló is tiszteletét tette. A beszélgetős, videofelvételekkel színesített kétórás rendezvényen jelen volt Völgyi Péter vezetőedző és Patonay Imre szakmai tanácsadó, valamint a klub két új játékosa, a fiatal Délity Bence és az amerikai Kyle Wilson. Az ötletgazda Dallos Ádám, a klub honlapjának szerkesztője irányításával zajló eseményen Völgyi Péter értékelte az előző szezont, amit a legszebb pillanatokből összeállított videó kísért. Patonay Imrének például annyira tetszett, hogy egy alkalommal viccesen oda is szúrta : Ne állítsd le, ez mindent bedob... A két új fiú is beszélt magáról, érthető, hogy például a Bajáról érkezett Délity Bence elsősorban arról: neki most az új környezetet is meg kell szoknia, hiszen kiszakadt az eddig megszokott családi fészekből. Kyle Wilsonnak tetszett az előző évről készült felvételsor, ám azt nagyon sajnálta, hogy éppen most sérült meg, így az esti találkozón nem is tudott pályára lépni.

A Sopron elleni felkészülési mérkőzésre pedig nagyon sok szurkoló érkezett (lehettek vagy 350-400-an), legtöbbjük az új fiúra, elsősorban Wilsonra is kíváncsi lett volna. Az amerikai combhúzódása nem tűnik komolynak, három-négy nap múlva talán újra edzésbe állhat. A ZTE KK a mérkőzésen végig jobbnak tetszett, a visszatért Hinnant és Watson igyekezett bizonyítani: érdemes volt rájuk várni, ám valamennyi ZTE-játékos biutatóan mozgott. Tóth Ádám palánk alatti határozottsága különösképpen örömteli, az ellenfél, az átalakult, ámde ütőképes kerettel bíró Sopron csak időlegesen tudta megszorítani a kék-fehéreket. A mérkőzést a ZTE KK 88-65-re nyerte meg a rendes játékidőben, azonban egy plusz negyedet is ráhúztak a csapatok, hogy a fiatalok is kellő lehetőséghez jussanak (az eredmény így sem változott : 106 -76 a ZTE javára).

A ZTE KK összeállítása: Hinnant (16/3), Baki (6), Watson (8), Kámán (11/3), Trepák (16/6). Csere: Tóth Á. (12), Gáspár (5/3), Simon (8/3), Horváth (-), Bödör (3/3), Délity (3/3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!