Kosárlabda

2009.07.17. 05:45

Jönnek a bosnyákok!

Zalaegerszeg - Ma 18 órakor a megyeszékhelyi városi sportcsarnokban a magyar felnőtt férfi kosárlabda-válogatott Bosznia-Hercegovina együttesével játszik barátságos mérkőzést. A mieink közt két egerszegi is pályára lép.

Zalai Hírlap

- Már harmadik hete edzőtáborozunk - kezdte telefonbeszélgetésünket, Kámán Tamás a Zalakerámia ZTE KK bronzérmes együttesének csapatkapitánya. - Ideális körülmények között készülhetünk Bükfürdőn. Az első két hétben elég keményen megdolgoztattak bennünket.

A csapat edzője az Egerszegen is jól ismert Dzunics Branislav, a Báneként ismert nagy közönségkedvenc. Segítője, Sabáli Balázs. A nagyfőnök pedig, Mészáros Lajos. - Hogyan alakult az együttes további programja a vasi fürdőhelyen?

- Az erőnléti edzések mellett a taktikai elemeket is rengeteget gyakortuk. Meglehetősen fáradt volt a társaság a napi két edzés miatt. Most már kezdünk egy kicsit magunkhoz térni, egyre inkább a finomítás, a techikai elemek csiszolása került a középpontba. Persze ismerve Dzunicsot azért nem mondhatjuk, hogy unatkozunk.

- Mit tudnak a bosnyákokról?

- Személy szerint nem sokat. Az is igaz, hogy nekünk a Európa-bajnoki pótselejtezőre kell majd figyelnünk, de most értelemszerűen a pénteki meccs a legfontosabb. A több nemzetközi találkozót játszó csapatkapitányunk a volt körmendi Németh István azt mondta, nagyon össze kell kapnunk magunkat mert jó csapatuk van a bosnyákoknak. Persze a dolog nem olyan egyszerű, hiszen alaposan megfiatalodott a keret. Most nem a tapasztalat, hanem a csapatmunka került a központba. Ezért is kell sokat gyakorolnunk a különböző figurákat. A hangulat egyébként remek, jó társaság rázódott össze. Egyre jobban megismerjük egymás gondolatait. Ezen a téren Trepák Zolival könnyen beszélünk, hiszen egész évben egy csapatban dolgoztunk. A meccsre sok nézőt és természetszerűleg magyar győzelmet várok. A siker tovább fokozhatná a remek hangulatot, s ez megkönnyíthetné a pótsejtezőn is a dolgunkat.

A pénztárak ma 16 órakor - két órával a kezdés előtt - nyitanak. A diákok és a nyugdíjasok ingyen nézhetik majd meg majd a találkozót. Néhány rutinos és számos lendületes fiatal játékosra épül ezúttal a magyar

kosárlabda-válogatott Biztos, hogy nem csak a bükfördőiek vendégszeretete miatt lesz emlékezetes a magyar válogatott számára a vasi edzőtábor. Dzunics Branislav játékos korában is munkamániás volt. Nem véletlen szórta számolatlanul

a pontokat. Gyakran, amikor nem volt közös tréng, dobóedzést tartott magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!