Hirdetés

2023.06.16. 10:51

Szakmunkás pozíciók, amelyek betöltőire Pécsen is nagy a kereslet

Manapság országszerte fokozott igény mutatkozik a jó szakemberekre, és ez alól természetesen Pécs sem jelent kivételt. A következőkben összegyűjtünk néhány olyan szakmunkás pozíciót, amelyekben a megfelelő képzettség birtokában ma könnyen elhelyezkedhetsz, akár a PecsAllas.hu hirdetésein keresztül is.

PecsAllas.hu

Autószerelő

Az autószerelői lehetőségek a pécsi álláshirdetések egyik gyakori szereplői. Ezen pozíciók a tipikus autószerelői feladatok ellátástát igénylik, amibe például a személy- és kishaszon gépjárművek teljeskörű karbantartása és javítása, a műszeres diagnosztikai feladatok elvégzése, illetve az alkatrészek, részegységek beépítése és cseréje is beletartozik.

A szakirányú végzettség mellett rendszeresen elvárt a B kategóriás jogosítvány megléte, az önálló munkavégzés képessége, illetve a munkára való igényesség is. Mindezért cserébe a legtöbb cég versenyképes bérezést, munkaruhát és egyéb juttatásokat is kínál.

Lakatos

A különböző lakatos munkákra, vagyis a vasból, acélból és más fémes anyagokból készült lemezek, csökek és vázak megmunkálására, összeszerelésére és felállítására ugyancsak gyakran keresnek szakmunkásokat Pécsen. A pozícióhoz kötődő legyakoribb elvárásokat a szakmunkás bizonyítvány megléte mellett a kézi gépek ismerete, a flexibilitás, valamint a terhelhetőség jelenti. Ezért cserébe pedig általában versenyképes bérezést, munkaruhát és stabil, hosszú távú munkalehetőséget kínálnak.

Felszolgáló

A vendéglátásban gyakorlatilag állandóan keresik a munkaerőt, pincér és felszolgáló pozícióra például rendszeresen jelennek meg hirdetések. Az állás betöltésével járó legfőbb feladatokat a terítés, a rendelések felvétele, az elkészült ételek felszolgálása, illetve a vendégek fizettetése jelenti. Az elvárások változatosak lehetnek: bizonyos helyeken megkövetelik a szakirányú végzettséget, míg máshol akár képzettség nélkül is lehet próbálkozni. Emellett pedig gyakran megjelenik követelményként a legalább alapszintű nyelvtudás, a magabiztos fellépés, a kiváló kommunikációs képesség, illetve a terhelhetőség is.

Eladó

A kereskedelmen belül az eladói munkák ugyancsak nagy számban kínálnak elhelyezkedési lehetőségeket. Többek között kisboltokban, ruházati üzletekben, elektronikai szaküzletekben vagy akár nagy áruházakban is el lehet helyezkedni eladóként. A feladatok ebben a munkakörben sok mindenre kiterjedhetnek, az árufeltöltéstől kezdve, a vásárlók kiszolgálásán keresztül, egészen a pénztárosi teendőkig. Pécs eladó állás ajánlatait itt találja: https://pecsallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites. A szakirányú végzettség ez esetben sem mindig megkövetelt, ugyanakkor kétségkívül előnnyel indul az, aki rendelkezik kereskedelmi képesítéssel. Alapvető elvárást jelent ugyanakkor a vásárlóközpontú mentalitás, a jó kommunikációs képesség, a pontosság és a gyorsaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!