Keszthely

2015.12.21. 15:38

Keszthely a második az országos adománygyűjtésben

Keszthely - Több mint 1100 kilogrammnyi adományt, az országban a második legtöbb tartós élelmiszert gyűjtött a keszthelyi Vöröskereszt, s osztott ki a rászorulóknak.

Keszey Ágnes

Idén is meghirdette kétnapos jótékonysági akcióját a Vöröskereszt: egy multinacionális cég áruházaiban adhatták le az ott vásárlók az adományokat december közepén. A keszthelyi szervezet 1125 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött össze, ez a több mint 110 részt vevő helyszín közül a második legnagyobb mennyiség. Ezenkívül több felajánló játékokat, gyerekruhákat juttatott el a szervezeten keresztül nehéz sorsú embertársainknak.

– Felmértük a térségben élő rászorulók igényeit. Az elmúlt napokban 212 családnak adtunk át csomagot, így 775 főnek jutott adomány, közülük közel háromszázan gyerekek – mondta lapunknak Kapcsándy Mária, a Vöröskereszt Területi Szervezetének vezetője.

A szervezet azonban nem csak karácsony előtt segíti a rászorulókat. A keszthelyi adománycentrumba folyamatosan érkeznek ruhák, cipők, játékok, esetenként műszaki cikkek. Ezekhez a leginkább rászorulók ingyenesen, a minimális jövedelemmel rendelkezők jelképes áron juthatnak hozzá.

– Az adománycentrum egész évben működik. Azt tapasztaljuk, hogy azok közül is sokan igénybe veszik a lehetőséget, akik dolgoznak – tette hozzá Kapcsándy Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!