Keszthely

2015.09.03. 14:59

Bolti lopások, sorozatban

Keszthely - Bevásárlóközpontok üzleteit fosztogatta az a két munkanélküli férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 41 éves, többször büntetett, zalaegerszegi F. József és a keszthelyi, büntetlen előéletű, 28 éves R. Roland előzetes megbeszélés után ez év április 13-án indult bevetésre . A munkanélküli és jövedelemmel nem rendelkező két férfi a Stop Shop bevásárlóközpont boltjait tüntette ki figyelmével. A drogériába betérve parfümök után érdeklődtek, majd magukra maradva F. József egy harmincezer forintos illatszerről R. Roland takarásában eltávolította az áruvédelmi eszközt, és a kabátjába rejtve ellopta. Innen cipőboltba mentek, ahonnan négyezer forintos pénztárcával távoztak fizetés nélkül. Az Alpha-parkban folytatták, a sportboltban 12 ezer forint értékben zoknikat emeltek el, majd a közeli drogériából nyolcezer forintos parfümmel távoztak mindenhonnan fizetés nélkül. A beszerzést a divatáruboltban folytatták, ahonnan tizenegyezer forintot érő farmernadrágot loptak el. Innen a közeli áruházba tértek be, ahol F. József hét decis likőrt emelt el R. Roland takarásában, majd utóbbi ásványvizet és sört vett alibiből. Ebből a boltból azonban nem sikerült kijutniuk, mert a biztonsági őr feltartóztatta őket. A helyszínre hívott rendőrök a két férfinél a likőr mellett megtalálták az előző helyeken ellopott holmikat. Az is kiderült, hogy előtte két nappal F. József többször is lopott: hét alkalommal tért be egy keszthelyi szupermarketbe és ruházatába rejtve édességeket, felvágottat, szeszes italokat hozott ki fizetés nélkül. A látszat kedvéért néhány kisebb értékű holmit kifizetett, hogy ne legyen feltűnő a többszöri visszatérése. Azon a napon 66 ezer forint értékű portékát lopott el a szupermarketből.

Az április 13-ai lebukásuk után két nappal kora este F. József újra próbálkozott ugyanabban a szupermarketben és egy üveg, 7300 forintot érő whisky-vel távozott volna fizetés nélkül, de a biztonsági őr feltartóztatta.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba arról tájékoztatta a szerkesztőségünket, hogy a két férfi ellen több rendbeli, különbözőképpen minősülő lopás miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!